söndag 20 december 2009

Fjärde advent


Så har vi tänt det fjärde ljuset och nu börjar nedräkningen mot julafton. Dan före dan före dan före dan före dan före doppare dan. (puh...stämde det?!)
Min son är en riktig julfantast som älskar allt som har med julen att göra. Imorse slog han in små paket till alla familjemedlemmar och la under granen.

Vi lyckades till slut att färdigställa pepparkakshuset men nu är det färdigpyntat och placerat i ett vinterlandskap. I år har vi kört på ett färdigköpt pepparkakshus som limmades ihop med limpistol! Det kanske låter som en hädelse för alla pepparkaksfantaster, men för mig kändes det himla smart och det kan jag verkligen tipsa om. Det här smälta sockret som det ska sättas ihop med innebär bara brännskador och vi brukar ändå slänga huset för att slippa tugga i oss damm.

Nu ska jag bara jobba två dagar till på det här året och sedan väntar ledighet i två hela veckor! Härligt!

Kramar,

2 kommentarer:

  1. Tittar in och önskar dig en riktigt God Jul ♥
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Du är klok du! Det är mer hållbart med limpistolen också! Tämligen tidsbesparande med ett färdigt pepparkakshus också! :D Vill man ha pepparkaksdoft i köket kan man köpa lite deg, vispa lite marängsmet - kavla ut degen, breda på marängsmeten, rulla ihop som en rulltårta och skjuts in i frysen. När det stelnat till, skär i lagom tunna skivor, lägg på bakplåtspapper och skjuts in i ugnen - efter en stund kommer det ut fantastiskt goda pepparkaks-jitterbuggare! :D Förresten man kan smaksätta marängen med lite apelsin om man vill!

    Kram, BigSis

    SvaraRadera