måndag 21 mars 2011

Får det lov att vara...

en nybakt kaka till kaffet?
Sonen och jag blev ensamma en stund när han kommit från skolan och han var sugen på att göra något på tu man hand. Vi provade ett nytt recept - Äppel- och kardemummakaka. Luktade jättegott och ser god ut. Det blir till att smaka på till kvällskaffet.

Kram till er som kikar in!

Helene

Här kommer receptet!

4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl socker
2,5 tsk stötta kardemummakärnor
100 g smör/margarin
1 ägg
2 dl mjölk
2 äpplen
2 msk hackad mandel
2 msk pärlsocker

Gör så här: Värm ugnen til 225 grader. Smörj och bröa formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Fördela fettet i mjölblandningen, tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Släta till ytan och strö på hackad mandel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är färdig.

2 kommentarer:

  1. Hejsan.

    Du....du tror inte att du kan maila över en bit?
    Ser jättegott ut!

    Önskar dig en fortsatt fin vecka,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  2. Åh så underbart god den ser ut,delar du med dig av receptet?
    Ha en bra dag.
    Kram Theres

    SvaraRadera