måndag 25 juni 2012

Jag gillar inte......

mördarsniglar och regn!!

Just den kombinationen håller på att ta kål på min absoluta favoritpion!!

Under kvällsrundan igår fick jag se klasar av sniglar som hänger och käkar på min pion! De blev inte långvariga där kan jag meddela.... Dessutom hängde de stora pionerna tunga av regn och höll på att brytas av.



Jag brukar snåla med att ta in pioner för de är allra vackrast där de står i mängd men så vackert att sätta in och vilken härlig doft som sprider sig i köket! Jag får skärpa mig och sluta snåla!

Må så gott!

Kramar, Helene


fredag 8 juni 2012

♥ Söta lilla fuchsia ♥

Jag är så glad för att det gick att övervintra min söta fuchsia! Den har fått stå i min mammas växthus och fått "lida" utan sådär speciell skötsel - antagligen precis som det ska gå till. Sedan i början på mars så planterade vi om den och klippte ner plantan ganska hänsynslöst - antagligen precis som det ska gå till det också.


Nu är plantan så tät och fin och helt översållad med knoppar och blommor!

Må så gott!

Kramar, Helene

torsdag 7 juni 2012

Växttrappa


Fick ett ryck och skulle absolut ha en växttrappa - såklart var det helt omöjligt att få tag på en här i närheten utan det blev till att sätta sig i bilen och köra ner till Kungsbacka......
Den pryder just nu altanen och en del av mina pelargoner har fått flytta ut. Tanken är att det successivt ska fyllas på med  härligt blommande sommarväxter.

Må så gott!

Kramar, Helene

onsdag 6 juni 2012

Dagen idag.....

(bild lånad på nätet)

Här har vi inte firat mer än ledigheten.
Jag firade min ledighet med att baka kanelbullar - mums!

Må så gott!

Kramar, Helene