söndag 27 november 2011

♥ Första advent ♥


Här tänder vi första ljuset och plockar fram stjärnor och ljusstakar.
Det är ganska skönt att vara inne och pyssla idag när stormen viner runt knutarna.


Ha en härlig 1:a advent!

Kramar, Helene

söndag 20 november 2011

Tjuvstart.....

I går hade hälften av familjen namnsdag....jag och dottern alltså.
Lillebror ville överraska storasyster med en liten blomma och den här föll valet på - helt okej för mig så här en vecka till första advent.


Har inte riktigt fattat att det snart går in i adventstider men vi var en sväng på Allum igår och det var pyntat överallt. Var inne i en så fin blombutik i Allum och fick en hel del nya idéer till jularrangemang med amaryllis. Goda idéer är till för att lånas, eller hur!?

Ha en härlig söndag! Här i Göteborg har vi sol och 9 grader varmt.

Kramar, Helene

torsdag 17 november 2011

Årets julklapp....

 är utsedd! Alltid lika kul att se vad det kan bli och vilken effekt den har på oss konsumenter.....Här är årets:
(bild lånad på ica.se)

En matkasse!
Packad och planerad av någon annan. Låter ganska skönt och bekvämt men jag är lite tveksam att det skulle passa i vår familj med två barn som aldrig tycker om samma mat. Vi har pratat om att pröva en period men inte kommit till skott. Det är ju ganska ofta man hamnar i "vardagsträsket" med korv och köttfärssås. Är det någon av er andra som prövat och vad tyckte ni?

Må så gott!

Kramar, Helene

söndag 13 november 2011

Till pappa

Ha en härlig söndag - även ni som inte är pappor!!

Kramar, Helene

fredag 11 november 2011

Tips för vardagslyx

Hittade så fantastiska krämer på en webbshop på nätet! Så härliga tuber i silver-plåt, har ett äldre utseende. Sedan är innehållet helt fantastiskt också! Det doftar ljuvligt och jag går och lägger mig med mjuka goa händer och fötter! Ett hett tips!


(bilder lånade på beautyplanet.se)

Ha en härlig fredag!!

Kramar, Helene

tisdag 8 november 2011

Ny bekantskap

Det är svårt att tro att en uppföljare på ett fantastiskt program ska bli lika bra. Jag var väldigt tveksam till "Så mycket bättre". Men det har verkligen visat sig att det är minst lika trevligt som det förra. Härliga artister som bjuder på sig själva och som visar sig vara hur trevliga som helst.

En ny bekantskap för mig är Laleh. Hennes tolkning av låtarna är underbara!

(bild lånad på nätet)

Klicka på länken, lyssna och njut!

http://www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=laleh_-_angeln_i_rummet&videoid=2091393&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se


Ha en härlig tisdag!

Kramar, Helene

söndag 6 november 2011

Vackra färger

Det känns som om bladen har suttit kvar länge på träden i höst. Det går fortfarande att njuta av vackra färger även om det nu börjar att dra sig åt brunt. Antagligen är det väl för att det inte varit så många frostnätter ännu.



Vårt äppelträd lyser upp trädgården med sina härligt gula blad! Något som jag tycker är mysigt i små mängder är att kratta blad - det är lite höstkänsla över det hela! I år har jag passat på att använda dem för att täcka mina små bar-rotade pioner. Vi får väl hoppas att det inte blir en riktigt lika kall vinter i år för det gick hårt åt vissa växter.

Tänk att helgen snart är tillända igen!
Bara tre veckor kvar till första advent!

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kramar, Helene

lördag 5 november 2011

Småfåglarnas vän

Jag har trots det milda vädret börjat att mata mina småfåglar! Det är så kul när det svirrar i träden av alla de sorter. Skatorna brukar också försöka att ta sig ett skrovmål men de blir bryskt bortschasade.....


Koltrasten brukar få äpplen som blivit kvarglömnda i fruktskålen.

Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

fredag 4 november 2011

Med stillheten som gäst

Förra fredagen och lördagen tillbringades i Smögen då min svägerska fyllde jämnt. När vi lämnade Göteborg på förmiddagen regnade det, men precis när vi körde över bron till Smögen sprack det upp och det blev kanonväder. Jag tog en promenad i omgivningarna och njöt - dels av den vackra miljön men även av stillheten när alla sommarens turister har dragit vidare.





Vi bodde på Smögens havsbad.

Här har jag klättrat upp till vattentornet och får en fantastisk utsikt över hotellet och en del av samhället. Vilken pärla! Hit kan jag åka igen!

Ha en härlig fredag!

Kramar, Helene