onsdag 31 augusti 2011

Trädgårdsfest på Sofiero


Här kommer några bilder från Trädgårdsfesten på Sofiero i helgen.



En installation i mycket dova och mörka färger som gör att det nästan ser dött ut - inte i min smak.


En dukning med medelhavskänsla.


Så vackert att ha perenner i stora krukor!
Här är en strålrudbeckia som blommade helt fantastiskt.


Om jag hade ett jättestort träd i trädgården så skulle jag kunna tänka mig att ha en sån här sinnlig, sirlig dekoration.

Tack för att ni kikar in och förlåt för att jag är en sådan usel bloggkompis just nu. Hela familjen går runt i någon slags dvala av trötthet. Det tar på krafterna att komma in i vardagen igen, men det börjar väl snart rulla på igen skulle jag tro.

Kram!
Helene

fredag 26 augusti 2011

Härlig helg ♥

Skönt med helg när det är intensiva veckor. Nu rullar veckorna på igen och det har redan gått tre veckor sedan semestern....

I helgen ska jag och maken åka iväg till Helsingborg för att besöka Sofiero där det kommer att vara en trädgårdsfest i helgen.


(bilder lånade på nätet)

Här är bilder från förra året på en jättestor bröllopsbukett! Helt fantastiskt vacker!
Ikväll kl. 21.30 startar också Trädgårdsfredag med Pernilla Månsson Colt - så passande.

Ha en härlig helg!

Kramar, Helene

lördag 20 augusti 2011

I gömmorna



Brukar inte ta in rosor så värst ofta för de är vackrast där de sitter. I dag när jag städade ur vitrinskåpet så hittade jag en rosgömma som jag fått efter min älskade mormor.

Vitrinskåpet ska för övrigt målas om så snart det bara är möjligt, från fruktansvärd färg (bok) till vitt!

Det är mycket nytt på jobbet som kräver tid, men det ska väl snart lugna ner sig.
Får passa på att ta det lugnt i helgen och njuta av det vackra vädret.

Må så gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

söndag 14 augusti 2011

Just nu njuter jag av.....

blomsterprakten i min rabatt!
Här är favoriterna just nu


rosa temynta


vit höstflox

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kramar, Helene

fredag 12 augusti 2011

God skörd!

Det blir en riktigt god skörd på vårt plommonträd i år - jag skulle tro att det blir bästa någonsin! Förr om åren har vi fått ett tiotal och de som inte fåglarna eller getingarna har ätit upp har vi delat broderligt på. ♥



Det kanske går att göra plommonsylt eller chutney.
Tips tas tacksamt emot!

Första arbetsveckan efter semestern avklarad och det har gått bra eftersom vädret inte varit det bästa. Trist för dem som haft semester. Idag har varit ett ljuvligt väder, men det går inte att sticka under stolen med att det är lite höstigt.

Må så gott!

Kramar, Helene

tisdag 9 augusti 2011

Inte som jag tänkt mig...


Köpte en ny sorts krasse i år som enligt bilden skulle få dubbla, fransiga men framför allt mörkrosa blommor....resultatet blev så här. Inte riktigt som jag tänkt mig, men de är vackra♥

Må så gott!

Kramar, Helene


torsdag 4 augusti 2011

AGJ

I flera år har vi pratat om att åka sträckan Anten-Gräfsnäs med gammalt ånglok, men det har liksom aldrig blivit så. Men igår så....


Det vackra gamla ångloket.


Stationen i Anten.


Paus för att fylla på vatten från sjön Anten.


Framme i Gräfsnäs.

 
Vi passade på att äta lunch i Gräfsnäs på ett jättefint matställe - Lindelöv Slottscafé med en så vacker utsikt över sjön Anten. Maten var god och upplagd på ett fantastiskt sätt som gör upplevelsen så mycket större. Kolla bara in makens lantpytt/pyttipanna!!


Läckert, eller hur!

På hemvägen åkte vi om Alingsås för jag håller på att leta efter lite speciella saker till ett nytt projekt i trädgården. Har hittat ett slags återbruk som heter Hus till Hus där det finns gamla kaminer, dörrar, fönster, järngrindar, badkar, kakel, glasflaskor, skåp, korgar, skyltar, mm. Helt underbar miljö!

När jag frågade efter det jag skulle ha så sålde de inte dessa egentligen men han gjorde ett undantag för mig! Det kallar jag god service!! Så i morgon ska vi åka tillbaka, den här gången med tackräcket på bilen för att få hem mina saker. Visar och berättar mer om detta en annan gång.


Ha en härlig dag!

Kramar, Helene

måndag 1 augusti 2011

Högsommar

Sista semesterveckan inledd och nu är det ju verkligen högsommar! Soliga varma dagar, ett eftermiddagsdopp och sen middag i den ljumma kvällen. Kan det bli bättre?

Nu ska jag visa de sista bilderna från vår Värmlands resa. Vi åkte på den östra sidan om Vänern på vägen hem och passerade Kristinehamn där vi tog ett litet stopp. Det visade sig att det dagen till ära var en ganska stor marknad med utländska varor, b.la italienska korvar och skinka, ostar, nötter, matstånd, blommor från Holland mm. Just denna blomstermarknaden fastnade jag för ( konstigt?!). Vilken färgprakt! Det var så vackra blommor till ett bra pris.



Det fanns clematis i flera vackra färger. En rejäl planta kostade bara hundra kronor, synd att bilen redan vara fullpackad annars hade en sådan här fått följa med hem. Det fanns stora buxboms klot för två hundra, även den fick jag avstå pga platsbrist....Även olivträd i flera storlekar till ett väldigt bra pris.


Det här godisståndet fastnade barnen för!
Tur för en gottegris som jag att vi nyss lämnat frukostbordet, annars kanske jag hade förköpt mig.

Det finns något så märkligt som en Picasso staty i Kristinehamn också. Hade jag inte hört talas om innan så den var vi ju tvugna att besöka. Picasso har ritat den men det är en norsk konstnär som uppfört den efter godkännande från Picasso.


Den står på en udde precis vid inloppet till Kristinehamns skärgård för att välkomna sjöfararna.

Sista stoppet blev Sjötorp för att kika på slussarna i Göta Kanal.


Det gäller att hänga med och hålla i rätt tåtar när man ska slussas! Det var jättekul att se många smått hysteriska människor som skulle hålla koll på fendrar, tampar, hundar och barn samtidigt som båten skulle i och ur slussen. Jag avundas dem inte!


Den här verandan skulle jag kunna tänka mig att äga.

Må så gott i värmen och tack för att ni kikar förbi!

Kramar, Helene