söndag 31 juli 2011

Mårbacka

Vaknar upp till ännu en solig morgon och det känns som om det är nu sommaren börjat! Vi åkte och tog oss ett härlig eftermiddagsdopp i havet i går. Jag är en riktig badkruka som gillar när det är varmt i vattnet, lite sjåpig var jag trots att det var säkert 20 grader. Kommer jag bara i och doppar mig går det bra.

Visar lite mer från vår Värmlandsresa. På onsdagen åkte vi upp mot Sunne för att titta på Mårbacka - Selma Lagerlöfs hem.


Det ligger så vackert! Ser ni den blåa himlen?! 

Vi gick på en guidad tur, men man fick inte lov att ta kort inne vilket var synd för det var så mycket fina saker. På många ställen i huset stod det färska blommor från trädgården vilket gör det så levande. Det jag inte såg på något endaste ställe i huset var några Mårbacka-pelargoner....men de kanske inte kommer därifrån?


Utanför stod en kruka med fuchsia, stor och välmående. Jag har en likadan, inte lika stor.....


Den här läckra perennen - blodtopp ska jag försöka få tag på till min rabatt.


Det var ordnat med ett fik under flera stora träd som gav efterlängtad skugga en varm dag som denna.

Dags att ta tag i dagen, första anhalten blir frukost på altanen!
Må så gott i värmen!

Kramar, Helene

lördag 30 juli 2011

Nästan hos Ernst!

På tisdagen vaknade vi upp till strålande sol! Solen skiner nog som sagt alltid i Karlstad!! Vi är trogna följare av Ernst så vi hade redan innan bestämt oss för att försöka få en kik på huset. Vi kom nära men inte ända fram....trist, men förståligt för då skulle väl de vara nertrampade av nyfikna precis som vi.

Klicka på bilderna så är du nästan där!



Det var en helt underbara omgivningar! Vi lyckades se Ernst på långt håll när han klev förbi, så nästan, nästan träffade vi honom......

Ha en härlig solig lördag! Kanske blir det en sväng till havet i eftermiddag.

Kramar, Helene

fredag 29 juli 2011

Hem ljuva hem...

Jag är nog en riktig hemmaråtta...nog är det härligt att åka iväg på en liten tripp men hemma är allra bäst! Nu är vi hemma från vår fyradagars Värmlandstripp med en hel del nya upplevelser och en massa kort.

Dag 1, måndag.
Det regnade när vi lämnade Göteborg och det blev inte bättre på väg upp. Grått, trist och framförallt blött. Första stoppet blev Trollhättan då magen skrek efter matsäck. Det blev till att sitta i bilen...något barnen uppskattar. Ett lite längre stopp gjordes i Håverud, mest känt för sin akvedukt skulle jag tro.


Vi hade tur för det var en båt som precis höll på att bli slussad i kanalen.




När vi kom tillbaka till bilen stod en hel radda med små fräcka sportbilar parkerade precis bredvid oss. Det kan inte vara så himla kul att åka runt i ösregn med dessa!

Må så gott så länge så berättar jag vidare imorgon!

Kramar, Helene

måndag 25 juli 2011

Nä, nu längtar jag...

efter lite soligt och härligt väder! Nu får det allt vara bra med regn och rusk.....
Det allra skönaste hade ju varit vetskapen om en inbokad resa söderut i höst men det får vänta till nästa år.

Så här ljuvligt hade vi det på Mallorca förra året - huh, vad jag längtar tillbaka!! Sol, 30 grader varmt och en härlig pool att plaska runt i.



I dag åker vi norröver, närmare bestämt till Värmland och Karlstad för en liten semesterresa och lite miljöombyte. So long!

Kramar, Helene

onsdag 20 juli 2011

Färskt!


Färskare än så här kan det inte bli! Att gå ut till landet och ta upp sin egna potatis till middagen, det känns lite lyxigt. Det var första plantan som vi drog upp och sonen tyckte det var jättehäftigt. Han var med och satte ner en och upp kommer en hel drös! Själva potatisblomman är ju också himla fin när man går nära.

Ha en bra onsdag! Tack för att ni kikar in och lämnar kommentarer!

Kramar, Helene

lördag 16 juli 2011

I år har jag satsat på...

att plantera i krukor!
Har köpt på mig massor av blommor till mina krukor och de har hittills varit väldigt tacksamma. Nu de senaste dagarna har de fått lite väl mycket regn för att det ska vara bra för då faller en del blommor av.


En kruka som går i rosa. Hittade en söt liten hängade som liknar brudslöja. Samsas med en rosa pelargon och en rosa dubbel margurit.



Tobaksplanta, murgröna och dubbel margurit.

 En härlig kryddkruka med timjan, oregano och citronmeliss. Har vuxit till sig rejält!


En kruka med okänd rosa blomma, väldigt blomvillig, tappar nästan alla blommor när det regnar men kommer snabbt tillbaka med ännu mer blommor! En lila verbena får samsas med denna.


Nu ska vi iväg på en utflykt till Tofta där barnens kusin har varit på ridläger och idag ska det avslutas med en uppvisning.

Ha en skön lördag - passa på att njuta av solen för det ska visst regna igen i morgon.

Kramar, Helene

onsdag 13 juli 2011

Tvåfärgad

Jag njuter av att gå och påta runt i trädgården! Rensa lite ogräs, få luktärterna att klättra uppåt eller bara gå och se hur allt blommar.
När vi gjorde om i rabatten förra året flyttade jag runt några perenner. Förra året är jag säker på att den här var rosa!!


I år blommar den både vitt och rosa!
Visst är det märkligt - kan det vara jorden som gör att den ändrar färg?! Har ni varit med om något liknande?

Må så gott!

Kramar, Helene

söndag 10 juli 2011

Färdigt!

Ja här har det jobbats på trots semester...eller det är kanske då man jobbar?! Det är kul när det är något som lockar och där alla bitarna plötsligt faller på plats.

Nu är ett projekt i det stora hela färdigt och det blev riktigt bra och vi känner oss helnöjda!

Så här såg det ut före:


Innan hade vi en rabatt där det växte en ros, taybär och lite annat smått och gott.

Så här såg insynskyddet ut när vi började:


Så här ser det ut nu:


Där det lilla bordet står ska det komma en kruka med en clematis som förhoppningsvis kommer att klänga upp på ribborna. Några vita ribbor till ska upp innan det är helt klart.


En nyplanterad kruka med dubbla-flitiga Lisor och en snöflinga.

Må så gott!

Kramar, Helene

onsdag 6 juli 2011

Nytt projekt

Tänk att det hela tiden finns saker som behöver göras! Känner ni igen er? Det ena projektet avlöser det andra. Jag fick mig ett ryck igår och det gäller att passa på!!
Det finns en del ställen på tomten som ser hemska ut och ju mer man tänker på det desto hemskare blir det. Framsidan är ju den sidan som folk ser först och den ska ju vara välkomnande.
Vår framsida vetter mot norr och har framkallat hemska känslor ett tag. Buskarna som vi satt för ett antal år sedan har vuxit sig stora och spretiga och har dessutom blivit illa tilltufsade när snön har rasat ner från taket.

Så här såg det ut:

I och med att det är norrläge så trivs inga perenner där för det är såpass mörkt. Det enda som vill sig är mossa och hur snyggt är det? Syrenen är dock fin och alldeles lagom så den ska få vara kvar.

Så här ser det ut nu efter mycket svett och slit:

Tanken är att lägga en kant ut mot stenplattorna, lägga på en markduk och lägga grus. För att det inte ska bli bara grus funderar jag på att gräva ner ganska stora plaströr och plantera några växter i. Vilka vet jag inte i dagsläget för jag ska rådfråga på en handelsträdgård. Jag funderar också på att lägga några trampstenar typ så här:


(bilder lånade på hasselforsgarden.se)

Sedan kan man ju alltid plantera säsongsväxter i krukor och sätta dit.
Vad tror ni? Kan det bli något?
Nu är ju ialla fall grovjobbet gjort och det återstår finliret. Jag lovar att visa mer bilder när det har hänt lite till.

Kramar, Helene

tisdag 5 juli 2011

Ny kompis

Häromdagen när jag rensade ogräs fick jag en såndär överraskning så man ropar till, lite skrämt.....
När jag sedan tittade efter så satt den här "vännen" där.


Ser ni vad det är? Jodå - en groda eller en padda.
Jag skulle tro att det är en padda för den är såpass stor. Den har grävt sig en grop och borrat ner sig och har nästan samma färg som jorden runtomkring. Kommer jag för nära tittar den upp på mig och hoppar längre in under plantan. Maken ville ta den på en skyffel och gå ner med den till bäcken men jag fick för mig att den kanske hade småpaddor att ta hand om ?? Idag när den rejäla åskskuren kom försvann kompisen iväg, den ville väl inte ha regn på sig. Får se om den är tillbaka i morgon.

Här har det börjats med ännu ett nytt projekt! Det gäller att passa på när tid och ork finns. Visar bilder imorgon.

Må så gott!

Kramar, Helene

måndag 4 juli 2011

Semesterläsning

Det är så härligt när det finns en hel drös med böcker som ligger och väntar! Jag brukar få läst ganska många böcker under året men det är nog på sommaren som jag "plöjer" flest. Nu är barnen så stora så att det går att sitta en stund i däckstolen i lugn och ro.


Idag är det som om solen inte riktigt orkar genom molnen men det är varmt.

Må så gott!

Kramar, Helene

söndag 3 juli 2011

Mitt favoritfönster

I år har jag fått mig ett favoritfönster i huset - köksfönstret ut mot trädgården. Det är ett söderfönster och det är svårt att hitta växter som trivs där för det är oftast för varmt. Jag har haft några orkidéer som trivts där men nu har de fått byta och ge plats åt dessa nya favoriter.


Mina fina pelargoner!
Från vänster: Stjärnpelargon, "Little lady Scarlet", en vit "vanlig" och en Mårbacka.

Jag har aldrig lyckats speciellt bra med pelargoner men har i år gett mig attan på att det ska lyckas och hittills ser det lovande ut. De har fått nya ganska rymliga krukor med speciell pelargonjord. Sedan får de en svag dos med näring varje gång de vattnas.



Ser ni hur mycket blommor som kommit på en månad!?




Började min ledighet med att tvätta fönster. Jag kan inte förstå varför jag väntar så länge innan jag får ändan ur vagnen, det är ju så skönt när det är gjort och man ser ut genom fönstret igen!

Ha en skön söndag!
Tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

fredag 1 juli 2011

Status:

♥ Semester!!!!!! ♥