torsdag 30 juni 2011

Puppurklätt

Det är kul när man gillar en perenn och hittar den i en annan färg!
Jag äger en purpurklätt som är har ganska ceriserosa blommor till silverfärgade blad. Den är väldigt växtvillig och sprider sig mer än nödvändigt....på våren brukar hundratals nya plantor sticka upp.


Så den står inte kvar där du hade den förra året men det tycker jag är ganska charmigt. Den blommar inte på årsplantan utan året efter så det gäller att inte vara för ivrig att dra upp alla plantor. I år när jag botaniserade bland perenner på Rödbo plantor så hittade jag en vit variant och nu har den börjat blomma!


Än så länge bara i två toppar, men den är så söt!

Här har det nästan varit olidligt varmt idag och jag har fått stödvattna - barnen :) Nu känns det som det kommer in lite svalare luft genom fönstret och det är riktigt skönt.
Sista arbetsdagen i morgon - yes! och fem härligt lediga veckor ligger framför mig. Ska börja min semester med att gå ut med några arbetskamrater och äta inne i Göteborg. Hoppas att det går att sitta på en uteservering!

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kramar, Helene

onsdag 29 juni 2011

Nedräkning


Japp, här har nedräkningen börjat och det känns märkligt att snart få vara ledig.

Jag har en himla massa planerade projekt förstås, en del ska påbörjas och en del ska avslutas. Sonen tycker att vi har projekt på gång hela tiden och det har han sannerligen rätt i. Det är väl det som driver en framåt. Det första som ska göras hemmavid är att köra grus till vårt trädgårdsprojekt och till det behöver jag hjälp av min pappa som har både flak och dragkrok.
Jag kommer att ha två veckor först bara tillsammans med barnen medan maken jobbar. Vi får väl hoppas att det härliga vädret fortsätter så vi kan ta och åka på lite dagsutflykter och förhoppningsvis åka och bada.

Må så gott och tack för att ni kikar in!
Jag har sett att besöksantalet har ökat och det är jättekul! Lämna gärna en kommentar så jag kan hitta tillbaka till er! Det är så himla kul att hitta nya härliga bloggar att läsa!


Kraaam! Helene

tisdag 28 juni 2011

♥Göteborg♥

Kan det bli bättre? Sol, sommar och allsång.
Från gårdagens Lotta på Liseberg. Låten satte sig som en smäck. Har gått och gnolat på den hela dagen.

(bild lånad på tv4.se)
Tryck på länken och lyssna:
http://www.tv4play.se/noje/lotta_pa_liseberg?title=allsang_-_goteborgsvisan&videoid=1735681&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

måndag 27 juni 2011

Insnöad?

Hej!
Ibland kan jag snöa in på vissa saker...Just nu är det pioner. När vi anlade en perennrabatt för sisådär 11 år sedan köpte jag en vit, dubbel pion som är helt underbar och doftar så gudomligt.


Förra året övertog jag två stycken varav en är den här rosa.


Den tredje kommer jag inte ihåg vilken färg det är och i år har den inte blommat.
Den behöver nog växa till sig lite.

Igår köpte jag på mig ännu en - "Bowl of Beauty".

(bild lånad på nätet)
Fantastiskt vacker! Lär visst dofta gott också.
Jag ser att den har blommat i år så kanske, kanske nästa år.

Det som är mest spännande egentligen är om någon bytt lappar i hadelsträdgården bara för att retas. Jag har aldrig varit med om det men tanken slog mig igår när jag köpte pionen för det skulle ju kunna vara vilken som helst, eller hur?
Har ni varit med om det någon gång? Att det står en viss lapp i men det blir något helt annat.

Har lite annat nytt att visa från trädgården också men det får bli en annan dag för nu står dammsugning på agendan.

Må så gott och tack för era kommentarer!

Kramar, Helene

söndag 26 juni 2011

Glass i stora lass!

Hej!
Här har glasstillverkningen tagit fart och det har hunnit bli både björnbärsglass och hallon/mangoglass. Som det så snyggt heter lär man sig av sina misstag och i och med att varken jag eller maken gjort egen glass förut så visste vi inte riktigt hur vi skulle göra första gången så björnbärsbitarna blev lite för stora varpå de blev lite isiga. Glassen i övrigt blev riktigt god. Igår blev det alltså hallon/mangosmak på glassen och nu mixade jag de halvtinade bären med stavmixern och det blev jättebra!



Är du sugen på att göra egen glass i glassmaskin kan du få mitt recept här:

4 portioner
250 g björnbär (ursprungsreceptet var björnbär, ta det som du gillar!)
1 vaniljstång, (eller 2 msk vaniljsocker)
2 dl socker, (eller vid anv.av vaniljsocker endast 1,5 dl)
2 ägg
2,5 dl mjölk
2 dl grädde
Gör så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vanilj, bär och lite av sockret i en skål och mosa med en gaffel. (jag mixade bären och sockret med stavmixern) Vispa ägg och resten av sockret poröst, cirka 5 minuter. Tillsätt mjölken och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten tjocknat, 5-7 min. Låt svalna. Tillsätt bärblandningen och grädden, den ska inte vispas! Låt allt stå kallt en stund i kylen. Häll smeten i glassmaskinen och följ anvisningarna till din modell.


Må så gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

lördag 25 juni 2011

Sommarkänsla

En vecka kvar till semestern och idag känns det som sommaren är på väg.
Vaknade upp till sol och frukosten avnjöts på altanen - härligt!
Vi packade oss hemåt för att få lite gjort hemma i trädgården.



Så här vackra prästkragar växte i trädgården på landet, det var precis som en sommaräng! Mitt i en prästkrage satt en alldeles metallic-grön skalbagge. (Om du klicka på bilden får du se den i närbild) Man kan ana havet i bakgrunden på den översta bilden. Det ser blått och härligt ut men det är säkert alldeles för tidigt att bada, eller är det någon som vågat doppa sig ännu?

Här har glassmaskinen provats två gånger, en björnbärsglass blev det som premiär och idag har jag gjort en hallon/mango glass. Ska visa er resultatet senare.

Ha en fortsatt trevlig midsommar!

Kramar, Helene

fredag 24 juni 2011

Midsommar 2011


Glad midsommar önskar jag er alla!

Kramar, Helene

tisdag 21 juni 2011

Det tar sig!

Projektet framskrider.
Trots att det är kallt och blåsigt så ligger vi i med att måla ribborna till insynsskyddet. Det känns som om det är hundra sidor som ska målas och ibland vet jag inte vilka sidor som är färdiga. Men nu idag ser det ut så här ialla fall!


Stenplattorna ska tas bort och det ska bli likadant grus som i övrigt.


Jag tror att det kommer att bli jättebra när det är färdigt!

Idag kunde jag hämta ut glassmaskinen på mitt utlämningsställe - snacka om snabba bud! Så imorgon ska jag ta och göra glass. Hittade ett recept på björnbärsglass som lät himla smaskigt så det får det bli.

Må gott och tack för att ni kikar in! Lämna gärna ett avtryck så jag kan hitta tillbaka till er!

Kramar, Helene

måndag 20 juni 2011

Nu får det allt bli sommar!!

För nu har jag gått och sta och köpt mig en glassmaskin!!
Jag har funderat länge och tvekat för skåpen är ganska fulla med hushållsmaskiner... När jag satt och kikade på nätet hittade jag en för ett ganska rimligt pris så jag smällde till! Blir den sedan stående så är ju inte det hela världen heller.
(bild lånad på halens.se)

Jag får återkomma när den har kommit och när jag har gjort den första glassen. Förhoppningsvis landar den i slutet av nästa vecka.

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kramar, Helene

onsdag 15 juni 2011

Måla, måla, måla......


Ett gigantiskt plockepinn? Näpp!!
Detta är grunden till vårt blivande "plank"/insynsskydd. Vi har äntligen kommit igång och 44 av 60 ribbor är sågade och nu pågår det pilliga i att grunda och måla. Jag har använt mina pallkrakar till att lägga ribborna på och de har fått stå skyddade i carporten under torktiden. Jag ska försöka få till att måla de vita ribborna en gång till i eftermiddag/kväll så att de kan börja monteras till helgen.

Barnen ska nämnligen iväg och klippas lagom till skolavslutningen och sedan ska kläderna läggas fram och naglar ska målas.

Må så gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

tisdag 14 juni 2011

Favoritbuskar




Jag har två favoritbuskar i trädgården. En har stått i många år och det är schersminen. Den är översållad med blommor och nu på kvällarna doftar den så fantastiskt gott.
En annan är paradisbusken. Den har stått i några år men inte riktigt vuxit i den takt som jag vill. Den har haft ett motigt liv med grannpojkar som springer ner den och en himla massa snö som knäcker den. I år har den fått ganska mycket kompostjord och sedan vatten på - och minsann har det gett resultat. Massor av nya fina skott och en hel del blommor.


Om några år så.....

Här har det varit fullt upp med jobb och aktiviteter så det har inte funnits varken tid eller ork till att ta tag i projektet men det kommer ju fler dagar.

So long!

Kramar, Helene

söndag 12 juni 2011

Vitt som snö



Klicka på bilden om du vill se blommorna i närbild!

Det här börjar likna en trädgårdsblogg snart. Det kanske blir tröttsamt att titta på alla olika blommor men det blommar så otroligt mycket just nu så kameran går varm.

Ska idag visa ett litet bortglömt parti i trädgården som vi kallar stenpartiet. Det var inte mycket som ville sig där från början mer än ogräset...
För några år sedan planterade vi ner tre rododendron, två vita och en röd som nu börjar hyfsa till sig, jag satte en marktäckare (lila/blå) och den här vita "klutten" som jag inte vet vad det är. Den är väldigt växtvillig, har silvriga blad och är dessutom otroligt blomvillig. Just nu är den helt täckt av vita blommor - vitt som snö! Är det någon som vet vad den heter? Hör gärna av dig!
Tillägg: Jag har fått reda på att växten heter "silverarv". Tack Sis!


Här har det pysslats mer i helgen, visar lite mer imorgon.
Tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

fredag 10 juni 2011

Little Lady Scarlet



Här är min söta mini-perlargon - Little Lady Scarlet.

Så söt och näpen där den står. Den ska få en större kruka om ett tag, jag ska se så jag klarar av att sköta den först. Ett tips var att ge den en svag dos näring varje gång den ska vattnas och än så länge ser det ut att vara ett bra tips för den har många fina blommor och nya knoppar på gång.

Ännu en vecka till ända! Hoppas att helgen kommer att bjuda på bra väder så det blir lite gjort på ett trädgårdsprojekt vi har påbörjat. Jag får visa lite senare när vi har kommit någon vart. Just nu är det bara i uppstarten.

Barnen slutar skolan nästa torsdag så jag måste ta mig till en klädaffär och se till att få köpt något att ta på mig. Jag hoppas på sol och varmt så man slipper stå på skolgården i regn och blåst som förra året. Burr!

Ha en skön fredagskväll!

Kramar, Helene

torsdag 9 juni 2011

♥ Kvällsmat ♥


I kväll lyxade vi till det med svenska härliga jordgubbar och vaniljglass!
Så himla gott!

Nu längtar jag till när jag kan plocka egna jordgubbar. Vi har inga i trädgården utan brukar åka till en självplock i närheten. Det är så bra för då får man äta så mycket man vill under tiden som det plockas!

Må så gott och tack för att ni tittar in!

Kramar, Helene

måndag 6 juni 2011

Lillsemester

Vi har varit iväg på en "lillsemester" till Danmark och bodde på The Reef - badhotellet i Fredrikshamn. Vi var där för några år sedan när barnen var mindre, men nu har det genomgått en rejäl förvandling och antagligen fått ett rejält uppsving. Det var ganska många som hittat hit nu när det var långhelg.


monsunregn och vågor

Utepool och terass

(samtliga bilder har jag lånat på nätet)

Det fanns en jättehäftig vattenrutchbana där man skulle åka i stora badringar med handtag. Den gick delvis i mörker och snurrade gärna runt så man blev helt snurrig i kolan. Det fanns olika bubbelpooler, vågor, monsunregn och en utomhusbassäng. Där var det jätteskönt att tillbringa tid igår eftersom det var sånt himla fint väder även i Danmark. Som vuxen kan jag tröttna ganska fort men barnen hade det jättekul och hade säkert kunnat stanna i någon timme längre än vad vi gjorde.

Idag hann vi strosa runt i Fredrikshamn en stund innan färjan gick hemåt igen. En alldeles lagom vistelse och kul med miljöombyte! Hoppas att ni andra har haft en härlig långhelg!

Kramar, Helene

torsdag 2 juni 2011

Fixardag

Här har det varit en fixardag av stora mått.
Först en städning inomhus när det var grått och trist väder ute och sedan när det klarnade upp var det dags att bege sig ut och fixa utomhus - sicken tur!

Så nu är ogräset rensat och några perenner planterade. Upptäckte till min glädje att mitt rosa löjtnadshjärta nu äntligen kommer med nya blommor efter frostknäppen! :)
Så snart kommer det att se ut så här igen!

Ha en fortsatt härlig ledighet!
 Jag ska jobba imorgon men börjar och slutar tidigt så det känns inte alltför trist när det är tre hela lediga dagar till.


Kramar, Helene

onsdag 1 juni 2011

Nu längtar jag efter......


att min rosa pion ska börja blomma!
Den har ett flertal knoppar men det har nästan stannat upp när det varit så kallt.
Nu blir det förhoppningsvis lite varmare under de kommande dagarna.
Det finns ett stort behov av att rensa ogräs i rabatterna - inte favoritsysslan men det måste ju göras. Den här veckan känns det som två fredagar i och med att det är en ledig dag i morgon! Skönt!

Må så gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene