onsdag 27 april 2011

Olivträd

Har köpt mig ett olivträd!
Modell lagom - varken för litet eller stort. 

Just nu har det sin placering på ett litet cafébord på altanen i söderläge. Jag är inte helt säker på hur det ska skötas - hur ofta det ska vattnas, ska det tas in på nätterna mm. Är det någon som har erfarenhet och tips så mottages de med glädje!

Ha det så bra och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

tisdag 26 april 2011

Lite konstigt är det...

att se sina gamla hyacinter blomma i rabatten!

Det var första gången förra året som jag lyckades komma ihåg att sätta ner mina hyacinter och i år kom belöningen. De är inte alls lika kraftiga men de doftar jättegott! Jag ska nog försöka att hitta ett bra ställe för årets lökar också! Det värsta är att jag från ett år till ett annat glömmer av var jag har grävt ner lökarna så när jag hittar ett bra och tomt ställe gräver jag istället upp redan befintliga...

Ha en bra solig tisdag!

Kramar, Helene


måndag 25 april 2011

Lunchdags

Det blev en härlig fräsch fruktsallad till lunch igår!

Fylld av jordgubbar, physalis, vindruvor, banan, mango och päron.
För att få ännu mer sommarkänsla tog vi vaniljglass till.

Här väntar ännu en dag ute i trädgården. Vi ska se om vi kan få ner några potatisar i landet och eventuellt så lite dill i en balkonglåda.

Ha en härlig annandagpåsk och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

lördag 23 april 2011

Glad påsk!!


Ha en riktigt skön och härlig påsk!

Här pysslas det i trädgården och det känns mer som en sommardag än påskafton.
Må så gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

fredag 22 april 2011

Vässa klorna..dra på dig

lejon skorna! Eller tja.. som i mitt fall adidas skorna. Äntligen, äntligen har jag fått ändan ur vagnen och tog min första springtur häromdagen. Har en ganska kass rygg som behöver motioneras och förra året märkte jag att springa fick mig att må bättre. Låter lite skumt men det passade tydligen min kropp.

Här på västkusten är det ett helt gudomligt väder - det är 20 grader just nu i skuggan!!
Ska ta och fixa till mig lite innan vi ska iväg på ett påskfirande med makens släkt.

Ha en skön långfredag!

Kramar, Helene

måndag 18 april 2011

Sällsynt gäst

Jag blev så himla glad igår när jag äntligen efter alla år vi bott i vårt hus fick en sällsynt gäst i fågelhuset!



Den alldeles bedårande domherren! Han hade sin dam med sig men hon satt mest i fläderbusken och tittade. Korten är tagna genom köksfönstret så det är lite konstigt blänk men ganska hyfsat ändå.

Vilken värme vi har! Idag har det nästan känts som sommar - härligt!

Ha en skön måndagskväll!

Kramar, Helene

söndag 17 april 2011

♥Lovely♥


Kan det bli bättre än så här?!
Sol, varmt, sitta ute med en kopp kaffe och dottern kommer med första vitsippsbuketten!
♥ Lovely ♥

Tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

torsdag 14 april 2011

Blomster




Det är alltid lite speciellt att få planterat de första vårblommorna i krukor! Jag brukar falla för penséer i vanliga fall men i år fanns det så jättefina bellis, stora dubbla i rosa och vitt. Dottern ville plantera en kruka och valde ut jättefina penséer i mörkrött, gult och mörkblått. Kul att uppmuntra lite trädgårdsintresse!

Efter två regniga och blöta dagar här på västkusten visade sig solen idag och det kändes så vårligt att vinterjackan fick stanna kvar hemma.

Hoppas att ni mår bra och tack så mycket för att ni kikar in här hos mig!

Kramar, Helene

måndag 11 april 2011

Välkommen på invigning....

av mitt nya planteringsbord!


Fick det i födelsedagspresent av min mamma. Då var det färdigmonterad och lackat - det är vad jag kallar service! Det roliga var att det snöade som värst på min födelsedag när mina föräldrar kom med bordet :)

Idag har jag invigt mitt planteringsbord och jag kan bara säga att det var helt underbart att stå vid ett bord istället för som jag gjort tidigare  - legat dubbelvikt på altanen när jag har planterat mina krukor.

Jag skulle vilja ha bordet stående någonstans i trädgården med krukor, jord, spadar, sekatör mm. Men det skulle nog bli för utsatt av regn och rusk så det får stå i carporten när det inte används så får jag flytta fram det när jag ska plantera.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kramar, Helene

söndag 10 april 2011

Ny leksak



Tänk vad det är kul med nya leksaker! Här är min senaste som min snälle make köpt till mig i försenad födelsedagspresent. Just nu är jag mest fascinerad att jag kan gå ut på nätet och hitta min blogg!

Här har vi haft en helt underbar dag med mycket tid ute i trädgården. Jag har börjat att röja i mina perennrabatter för att se om plantorna har klarat vintern. Så snart det kommer upp lite mer ska jag ge mig på att dela vissa perenner som tar alltför stor plats i rabatten.

Nu har förkylningen och febern hoppat över till sonen så det blir till att vara hemma några dagar till.

Må gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

lördag 9 april 2011

Fixardag

Strålande vackert väder idag och hela jag fylls av energi!
Har fått städat i köket och tvättat fönstren -  det är så himla skönt att få det fräscht när solen skiner!
Maken har bytt till sommardäck på bilen och vi har även städat ur den.
Men nu får det vara nog för idag för nu ska jag sätta mig i solen på baksidan och läsa, lite vila får man ju unna sig.....

Hockeymatchen igår var väl inte den bästa fast Sverige vann med 2-0. Det var en riktig upplevelse för båda barnen att vara med live på en match och se allt runt omkring.

En rolig sak var att när vi gick förbi Svenska Mässan vid 19-tiden stod det redan tappra människor som ville vara först till IDOL uttagningarna som är idag. De hade förberett sig med tält och sovsäckar! Får hoppas att det gick bra för dem.



Visar mina senaste Ullareds inköp, denna söta blomlåda och den söta grodan.

Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

fredag 8 april 2011

Härligt soligt....

men ack så blåsigt!
Tog en eftermiddagsfika med barnen på altanen i söderläge, påbyltad med vinterjackan - då var det riktigt skönt och solen tog till och med i ansiktet.

Dottern har varit hemma hela veckan och varit riktigt snorig och hostig men nu börjar livsandarna att komma tillbaka. Som tur är för ikväll ska vi gå och titta på Tre Kronor i Scandinavium när de gör en landskamp mot Tyskland. Det är första gången hela familjen går på hockey och det ska bli jättekul! Sonen är väldigt uppspelt och har lovat att vinka ifall vi syns i teven...!


Så här vackert blommar blåsippan just nu! Är lika glad varje år den överlever vintern.

Må så gott och tack för att ni tittar in!
Ha en härlig fredagskväll!

Kramar, Helene

måndag 4 april 2011

Nytt i vardagsrummet




Har spenderat en stor del av min helg i Ullared. Vi var ett litet gäng från jobbet som skulle fira en arbetskamrat som fyllt jämna år. Hon fick ett presentkort och då passade vi på att hänga med plus att vi hyrde en stuga för att sova över i så att vi kunde ha det lite trevligt på kvällen. Hela lördagen gick till att gå på Gekås med en del korta pauser för att äta.

Förra gången jag var i Ullared så såg jag en snygg lampa som jag funderade på att köpa men avstod då jag visste att jag snart skulle åka ner igen. Men nu fick den åka med hem och den blev perfekt på mormorsbyrån i vardagsrummet mot den vita väggen.

Idag är jag hemma för dottern är förkyld med hosta och feber. Jag har tagit ett rejält grepp i stryktvätten under tiden vi tittade på High School Musical 3, då går det som en dans!

Kramar till er som kikar in!

Helene