torsdag 31 mars 2011

Your song

Ibland fastnar det låtar i huvudet som inte går att få bort. Det är ju inte konstigt eftersom de körs om och om igen på radion. Fast det här är en favorit just nu så det gör inte så mycket att den spelas ofta.
Originalet sjungs av Elton John men jag tror att jag gillar den här varianten bättre!

Håll till godo!



Må så gott och tack för att ni tittar in!


Kramar, Helene

onsdag 30 mars 2011

Jobba på egen hand

(bild lånad på Ikea.se)


Jag är en ganska envis kvinna som gillar att få saker gjort. Igår monterade jag ihop en Malm sängstomme till sonen med handräckning av båda barnen - de fick hålla medan jag skruvade. Det tyngsta var när själva resårmadrassen skulle läggas i och jag till råga på allt glömde att sätta på madrasskyddet! Det var bara till att spänna musklerna och göra om det igen. Så nu har sonen fått sova sin första natt i sin stora säng.

Ha en bra onsdag!

Kramar, Helene

söndag 27 mars 2011

Min dag


Lagom till min födelsedag så har blåsippan börjat att blomma - så vacker och lika välkommen varje år!

Ha en härlig söndag!

Kramar, Helene

fredag 25 mars 2011

Våffeldagen


Till middag idag blir det inte våfflor trots att det är våffeldagen utan de sparas till lunch i morgon. Hemma hos oss serveras det inte bara våfflor bara för att det är en speciell dag utan när andan faller på. När jag var liten fick vi våfflor som efterrätt när vi ätit soppa. Jag kunde inte då förstå varför men nu när jag själv är mamma kan jag förstå bättre.

Hoppas att ni har en härlig fredagskväll!

Kramar, Helene

måndag 21 mars 2011

Får det lov att vara...

en nybakt kaka till kaffet?
Sonen och jag blev ensamma en stund när han kommit från skolan och han var sugen på att göra något på tu man hand. Vi provade ett nytt recept - Äppel- och kardemummakaka. Luktade jättegott och ser god ut. Det blir till att smaka på till kvällskaffet.

Kram till er som kikar in!

Helene

Här kommer receptet!

4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl socker
2,5 tsk stötta kardemummakärnor
100 g smör/margarin
1 ägg
2 dl mjölk
2 äpplen
2 msk hackad mandel
2 msk pärlsocker

Gör så här: Värm ugnen til 225 grader. Smörj och bröa formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Fördela fettet i mjölblandningen, tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna. Släta till ytan och strö på hackad mandel och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är färdig.

onsdag 16 mars 2011

Nej...nu blommar det!



Tog hand om några avbrutna körsbärskvistar häromveckan. Det har inte hänt speciellt mycket utan jag trodde att de torkat när de kommit in i värmen. Men nu blommar de med små söta vita blommor.
Idag har det varit sol och knallblå himmel här på västkusten fast det var lite kyligt i vinden men visst väcks vårkänslorna!?

Må gott och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

måndag 14 mars 2011

Sällskap i köket


Har gått en tid och funderat över att köpa mig en liten radio till köket för att få lite sällskap i köket när jag lagar mat och bakar. Hittade den här på Claes Olsson - alldeles lagom stor, bra ljud, snygg och till ett riktigt bra pris 149 kronor. Vem kan stå emot något sådant?!

Ha en fortsatt bra måndag!
Sonen ska idag få prova på vad Kulturskolan har att erbjuda, (på min tid hette det Musikskolan) helst av allt vill han spela trummor. Vi får väl hoppas att kön är väldigt långt till detta ;)

Kramar, Helene

söndag 13 mars 2011

Vårfägring på köksbordet

En vårlig tête a tête fick följa med hem när jag handlade häromdagen!
Glädjer mig åt de gula blommorna och får lite försmak av påsk!
Här har helgen gått i en rasande fart och det är redan dags för en ny vecka....

Må så gott ni som kikar in!

Kramar, Helene

tisdag 8 mars 2011

♥Semlor♥

(bild lånad på nätet)
Kanske de första nyckelhålsmärkta semlorna ?

Idag det ju semeldagen och det kommer kanske att slinka ner en till kvällsfikat om jag hinner med att baka några semlebullar. Bakade förra veckan och tyckte det gick så lätt och smidigt - tills jag upptäckte att jag glömt kardemumman.... det blev inte riktigt samma sak.

Här skiner solen från en klarblå himmel och nu börjar man nästan tro på att våren är i antågande.

Ha en skön tisdag!

Kramar, Helene

söndag 6 mars 2011

Favorit just nu ♥



Min favoritkrukväxt just nu är rosengeranium. Jag har lyckats att driva upp två plantor från skott och de är väldigt tacksamma och har blivit riktigt granna. Med lite extra gödning just nu så blir bladen stora och det kommer många sidoskott.

Idag spritter det i kroppen av vårkänslor och vi planerar in en fika på terassen i solsken. Jag har chansat på att ställa ut torkställningen för första gången i år - får se om det torkar något.

Ha en härlig söndag och tack för att ni kikar in!

Kramar, Helene

lördag 5 mars 2011

Biokalas och vår i luften

(bild lånad på nätet)

Idag har dottern bjudit sina fyra närmaste kompisar på ett biokalas. Roligt, smidigt och uppskattat! Tjejerna fick sitta på bakersta raden medan lillebror och jag satt två rader framför för att de skulle få vara ifred och fnissa så mycket de ville. Filmen vi såg var "Hotell Gyllene Knorren" som många känner igen från julkalendern. Filmen var lika rolig för vuxna som för barn - jag skrattade högt många gånger!

Idag har solen varit framme för första gången på riktigt länge och det var nästan så att man kunde ana lite vår i luften. Det har försvunnit rejält med snö i trädgården och när jag gick en runda häromdagen såg jag att vårlökarna börjar sticka upp! Härligt!!

Ha en härlig lördagskväll!

Kramar, Helene