torsdag 23 december 2010

♥Julefrid♥

Nu börjar julefriden så smått att sänka sig över vårt hus.
Det är nystädat och massor av ljus tända överallt. Det enda som återstår är att slå in de sista julklapparna.

Ett tag trodde vi att vi skulle få ställa in julfirandet för sonen fick vinterkräksjukan i tisdags. Vi andra har än så länge inte blivit smittade och hoppas att så förblir.

♥Passar på att önska Er alla som kikar in här en riktigt god jul! Må så gott !♥

Kramar, Helene

söndag 19 december 2010

Fjärde advent

♥ Nu är det fjärde ljuset tänt! ♥
Här faller ännu mer snö tätt, tätt och det känns härligt att veta att det garanterat blir en vit jul i år.

Idag ska vi ha kalas för sonen och hans kompisar - 11 glada och pigga killar. Sonen önskade sig att få vara på ett lek och busland och det känns okej för det känns som om de behöver rusa runt en del och den platsen har vi inte hemma.

Hoppas att ni alla får en trevlig och mysig fjärde adventsöndag.
-tack till er som kikar in här!
Helene

fredag 17 december 2010

Dan före dan före dan före dan........

Nu är det bara en vecka kvar till dopparedan´och vi har ikväll pyntat vår gran. Favoritpyntet hänger med i år också - dessa härliga flugasvampar! Vi brukar lyssna på en julskiva, äta lite godis och pynta på.
Ha en härlig fredagskväll och kram till er som kikar in!

Helene

onsdag 15 december 2010

Glögg är gott!

Jag undrar om det är vuxenpoäng på att dricka glögg?
Det har tagit mig många år att tycka att det är så gott så jag verkligen längtar efter glöggsäsongen. En ny favorit i år är den här:
♥Lucia choklad♥
en riktigt god glögg med en lätt smak av choklad.
Passar bra att äta pepparkakor med ädeloströra till.




En gammal favorit är Dufvenkrooks vinglögg. God glöggsmak utan att för den skull vara för "glöggig". Jag tog mig en mugg glögg i går kväll och det värmde ända ner i tårna! Det kan nog behövas i kväll igen för det är ruggigt kallt och snålblåst.

Tack för era fina kommentarer!
Må så gott!
Kramar, Helene

tisdag 14 december 2010

Ljuskrona

Jag fick ärva en vacker smideskrona efter min mormor. Det har blivit tradition att hänga upp den över köksbordet varje jul. Tänk vad 6 stearinljus kan lysa upp!!
Jag ber om ursäkt över den mörka bilden där man knappt kan se kronan.....jag får försöka att ta ett medan det är ljust i morgon.
Idag känns det som om kylan trängt in ända till skelettet, jag ska ta mig en mugg glögg, svepa in mig i en filt och kika på handbollsmatchen.

Tack alla raringar som kikar in!

Kramar, Helene

måndag 13 december 2010

Trevlig lucia!

♥ Önskar er alla som kikar in här en riktigt trevlig lucia! ♥



Kramar, Helene

fredag 10 december 2010

♪♪Lusselelle, lusselelle....♪♪


Sonen har varit krasslig här i veckan så det har blivit några dagar hemma. När han ändå satt och dåsade i soffan passade jag på att baka en sats med smaskiga lussekatter. Hörde av någon att saffranssmaken kommer fram extra bra ifall man lägger det i smör-och mjölkblandningen som värms. Jag provade detta plus att jag använde kesella i degen och de blev både saftiga och smakrika.

Härliga fredag och bara två veckor till julafton! Hur går det med julklappsinköpen för er andra? Jag har några kvar, men det mesta är inhandlat. Jag har handlat några klappar på nätet - himla smidigt!

Ha en skön fredag och kram till er som tittar in!

Helene

torsdag 9 december 2010

Jag ♥

Utsikt från mitt jobb - bilden blev så här stor för annars gjorde den sig inte rättvisa!

Jag har kommit fram till att jag älskar snö, när det är minusgrader och solen lyser! Det är skönt att få bylta på sig tjock jacka, termobyxor, vinterkängor och varma vantar.
Jag hoppas att den här vintern blir lika härlig som förra vintern då snön låg i 95 dagar (då pratar vi om på västkkusten!!)
Mina barn är inte av samma mening för de tycker att det är trist att bylta på sig alla kläder.
Min man är inte heller av samma mening för det är han som får skotta bort all snö ♥.
I natt föll säkert 20 cm snö till som ska skottas bort....

Må gott alla ni som tittar in!

Kramar, Helene

onsdag 8 december 2010

Julmarknad

 I lördags gjorde vi en utflykt till Tofta Herrgård för att besöka deras julmarknad. Det ligger i en helt fantastisk miljö och det var så juligt med all snö. Trevliga utställare och alldeles lagom med folk. Vi kunde till och med få en plats när vi skulle fika utan att behöva köa. Vi passade på att ta en liten promenad i omgivningarna och hittade dessa godingar.

Såå fina islandshästar med tjock och go´päls.

Ha det gott ni som kikar in!
Kramar, Helene

söndag 5 december 2010

Inspiration


Det är kanske dags att förnya sig? Att göra en annorlunda krans i år?
Pepparkakskransen var riktigt söt, kanske lite svårt att pyssla till men säkert inte helt omöjligt. En popcornkrans är inte så julig utan passar kanske bättre att pyssla ihop till ett barnkalas. Tycker du att det är kul att se lite amerikansk inspiration kan du kika in här.
(bilderna lånade på marthastewart.com)

Vi tog oss ett steg närmare jul igår då vi köpte vår gran. Tidigt, javisst....men det är samma granar som säljs om två veckor så det var lika bra att passa på när vi hittade en snygg. Det har blivit lite av en tradition att köpa den "på torget" av samma farbror varje år. Jag undrar om granarna kommer att synas i morgon under all den snö som fallit hela dagen. Här har nog kommit närmare två decimeter sedan i går kväll och mer ska det tydligen komma. Tror ni att vi får en vit jul? Det hoppas verkligen jag!

Ha det så gott!

Kramar, Helene

lördag 4 december 2010

Julkrans

Jag fick gjort mig en julkrans till slut!
Igår kväll satt ett 15 tal stycken av mina arbetskamrater och pysslade till varsinn krans med god guidning av en Ulrika som äger en blombutik. Först hade vi lite mys med glögg och pepparkakor innan vi skred till verket. Det såg ju så himla enkelt ut när Ulrika visade hur man skulle klippa granriset på ett speciellt sätt för att det skulle bli snyggt, hur man skulle lägga granriset mm. Efter ett tag gick det bättre men det tog sin goda tid innan jag blev nöjd. När den var färdig skulle det dekoreras och det är ju nästan den roligaste biten. Det var uppdukat en väldig mängd pynt, band i alla de slag, stjärnor, glitter, änglahår, pärlor mm - rena rama godisbutiken! Min krans blev sparsamt dekorerad då jag inte är så förtjust i överdekorerade kransar. Det var himla roligt att se de andras kransar för variationen var stor.

Ha en härlig lördagseftermiddag och kväll!
Tack för att ni kikar förbi! Lämna gärna en kommentar så jag kan hitta tillbaka till dig!

Kramar, Helene

torsdag 2 december 2010

Jerrys kompis

Det har blivit lite av en grej att jag köper en ny julskiva varje år. Ganska fånigt egentligen, men det kommer hela tiden nya artister som tolkar julsångerna på sitt sätt. Årets inköp blev Jerrys kompis julskiva. Ni som missat ICA:s reklamfilm kan klicka här så förstår ni vad jag menar. 


En låt som snabbt blev en favorit är den här - Måns sjunger en duett med Pernilla Andersson - lyssna och njut!

Må så gott alla som tittar in - snart är det fredag igen!

Kramar, Helene

onsdag 1 december 2010

December

(bild lånad på nätet)


Inne i december och kylan fortsätter. Tänk vad den ställer till på sina håll! Här har vi varit utan telefon, tv och internet i två dagar. Vet ärligt talat inte om det berodde på kylan eller på den mänskliga faktorn som grävde av några kablar..... Då inser jag vad beroende jag verkligen är av tv, telefon och internet. Vad gjorde man innan dessa uppfinningar? Antagligen hade man mer kvalitetstid med sin familj och sina vänner. Maken och jag kröp upp i soffan med varsin mugg glögg och bara myste innan vi gick och la oss tidigt med varsin bok.
Ha det gott alla som tittar in!

Kramar, Helene