torsdag 28 oktober 2010

Halloween



På söndag infaller Halloween men det blir inget "bus eller godis" i år. Har inte riktigt förlikat mig med den amerikanska traditionen att klä ut sig så hemskt som möjligt och "skrämma" sina grannar och tigga godis. Däremot gillar jag färgerna och de fantastiska utsmyckningarna man kan använda pumporna till. Dottern undrade om vi skulle göra i ordning en pumpa för att sätta på trappan som vi gjort några gånger - vi får väl se om jag faller till föga. Om du vill få inspiration av det amerikanska slaget kan du kika här.

Kramar, Helene

tisdag 26 oktober 2010

"Unna sig "

Ibland är det härligt att unna sig själv något! När jag och sonen var på shoppingtur härom lördagen slank jag in på Grandma´s  och "unnade" mig en svart Sturehofs kruka. Har sedan tidigare en vit som jag är mycket förtjust i. Ha det gott!

Kramar, Helene

söndag 24 oktober 2010

Söndags-shopping

Jag är inte mycket för att shoppa kläder till mig själv utan det blir mest till barnen.  Men idag hade jag gett mig den på att  hitta något och använda ett presentkort jag fick i födelsedagspresent för snart två år sedan. Den här söta tunikan kom jag hem med! Sonens kommentar om att "sådana där brukar ju inte du ha" var lite rolig för han vet att mamma helst använder jeans och tröja! :) Gullunge! Ibland vill även en "vanlig mamma" känna sig lite finklädd, eller hur?!
Här har annars helgen gått i regnets tecken och det är sjöstövlar som gällt om man ska utanför dörren, trist men det hör väl till årstiden.

Ha det gott!
Kramar, Helene

onsdag 20 oktober 2010

Missöde


(bild lånad på nätet)

 Fick ett bakryck igår och "slängde ihop" blåbärsmuffins med crumble - ur Leilas bok. Det jag skulle testa egentligen var mina nya silikonmuffinsformar som jag fick av min syster när hon varit i New York. Allt fungerade bra, men när jag skulle ta ut plåten ur ugnen fipplade jag på något sätt till med grytlapparna så jag satte handen rakt på kanten och brände mig :(  Allt gick bra efter lite fula ord, muffins som flög och en hel del vatten på handen. Nu återstår en liten brännblåsa men mest förnedringen att vara så fipplig! Och muffinsarna blev jättesmarriga!

Ha en härlig onsdag!
Kram, Helene

måndag 18 oktober 2010

Dagens

Regn och rusk!
Inne och kurar.
Ses en annan dag!
Kramar, Helene

fredag 15 oktober 2010

Härliga färger!




Vilka härliga färger naturen visar upp nu! Än har de flesta träd en hel del löv kvar och det riktigt sprakar av gult, rött och orange. Kyliga nätter och soliga dagar är en perfekt kombination. Om det fina vädret fortsätter i helgen så blir det garanterat en utflykt av något slag.

Ha en skön fredagskväll!

Kramar, Helene

onsdag 13 oktober 2010

Frost


Idag var här riktigt kyligt när det var dags att gå till jobbet! Det var så att vinterjackan och vantarna fick användas för första gången. De blommor som trotsat hösten såg inte så glada ut fast de kanske tinar under dagen. Det är nog hög tid att plocka upp min chokladblomma för vinterförvaring om den ska överleva tills nästa vår. Den liksom några andra växter som behöver förvaring ska få bo i min mammas växthus över vintern.
Kramar, Helene

fredag 8 oktober 2010

Höstmys


Efter en arbetsvecka är det så himla skönt när det blir fredag! Visst är det veckans bästa dag!!  Här ska tändas ljus och mysa.
 Idag ska här lagas en god kycklingrätt och kanske blir det ett glas rött till. Sedan ska jag överraska min familj med en smulpaj till fredagsmys.
Har redan hunnit att njuta av fredagseftermiddagen när jag blev fifflad i håret. Nu är det solblekta och slitna bortklippt och jag vågade mig till och med på att inte klippa som vanligt. Kul med ombyte när det blir bra!

Ha en härlig fredagskväll!

Kramar, Helene

tisdag 5 oktober 2010

Dramatiskt


Så här såg himlen ut igår morse och jag kunde inte låta bli att föreviga den för den var verkligen dramatisk!

Kramar, Helene

fredag 1 oktober 2010

Det händer inte särskilt ofta.......


att jag bakar bröd men har hittat en del enkla recept som jag ska pröva mig igenom. Det här brödet fick klart godkänt av sonen och en kompis som "mölade" in några bitar var. Det finns inte mycket som går upp mot att äta nybakat bröd - lite ljummet så smöret smälter så där lite lagom.

Ha en härlig fredagskväll!

Kramar, Helene