onsdag 30 juni 2010

Snygga sommarben?

Just nu finns chansen att bli testpilot för Philips epilator SatinPerfect hos Smartson. Kanske är bra att satsa på i dessa sommartider när man går med kjol så mycket!

 
Är du intresserad kan du klicka här för att anmäla dig.
Ha en härlig onsdag! Här regnar det just nu men det känns ganska skönt efter den otroligt varma dag vi hade igår. Får tänka positivt att efter regn kommer sol :)

Kramar, Helene

måndag 28 juni 2010

Dofter

Ibland är det synd att det inte går att känna dofter genom datorn. Just nu blommar vår jasmin så vackert och doftar så jättegott, framförallt på kvällarna men det kommer även små dofter under dagen.

Kramar, Helene

söndag 27 juni 2010

Skörd

Nu är det dags att börja skörda!
Så här långt har rädisorna kommit och det är så himla gott att skiva dem och lägga på en ostsmörgås! I pallkragen finns också ruccola sallad, dill, morötter, gräslök och vitlök. Det är så lyxigt att kunna gå ut och plocka direkt från landet. Vilket härligt sommarväder vi har just nu! Hoppas att det håller i sig så att havet värms upp och jag snart vågar doppa mig. Är en riktig badkruka som gärna vill ha det riktigt varmt innan jag går i :) Både igår och idag har vi haft lugna sköna utedagar i trädgården, inte bara jobb utan också lite slöande - det behövs det också, eller hur!?

Kramar, Helene

lördag 26 juni 2010

Sommarutlottning!

Dags för en utlottning!
Den här gången är vinsten 2 st handdukar från Nyblom & Kollén, storlek 35*50cm.

Du har chansen att själv välja vilken av dessa två färgställningar som du vill ha ifall du vinner! Reglerna är som vanligt - en lott för en kommentar och två lotter om du länkar i din blogg. Tävlingen pågår till och med söndagen den 11/7. Lycka till!

Kramar, Helene
Tävlingen är avslutad!!

fredag 25 juni 2010

Midsommar

Glad midsommar!
önskar Helene

lördag 19 juni 2010

Kärlek


Ja jösses vad vackert!
Hela familjen satt och tittade på när Daniel fick sin kronprinsessa och själv blev prins.
Klänningen var också helt fantastiskt vacker!
Och så kom kyssen alla väntat på....

(bilder lånade på gp.se & aftonbladet.se)
Kramar, Helene

Bröllopsdag med kunglig glans

Idag firar maken och jag 11-årig bröllopsdag! Vi gifte oss den 19/6 1999.
Så blir det ännu en kunglig bröllopsdag! Kul!
Jag kommer nog att kika lite till och från på vigseln och är väldigt nyfiken på hur Victoria kommer att se ut - antagligen helt makalöst vacker. Maken hade nog hellre tittat på fotboll men har gett med sig :)
Jag håller på att förbereda en liten sommarutlottning - så håll utkik!

Kramar, Helene

torsdag 17 juni 2010

Kors i taket!

Ja håll i hatten och sitt i båten för jag och dottern har varit ute och sprungit!
Var en vända på Freeport i Kungsbacka i lördags och inhandlade ett par springskor för att verkligen motivera mig själv till att komma igång att motionera. Har man inga skor som står och ger en dåligt samvete så är det lätt att låta bli, eller hur? Eftersom jag inte sprungit på sisådär 10(!!) år utan mest promenerat så tog vi det väldigt lugnt och delade upp rundan i gåpass och springpass. Det gick över förväntan och dottern var såå duktig!
Snart fredag igen och en härlig helg att se framemot! Nedräkningen till semestern har på allvar börjat, endast 3 veckor kvar....

Kramar, Helene

tisdag 15 juni 2010

Skolavslutning

Idag har barnen slutat skolan, dottern gick ut tvåan och sonen slutade i förskoleklass och det firades i soligt väder för första gången på flera år :) så idag gick det att njuta av barnens härliga visor om sommarlov, sol och glass i stora lass. Det har blivit lite av en tradition att äta prinsesstårta för att fira in sommarlovet och idag var inget undantag. Varför sluta med en sån smaskig tradition?!

Får hoppas att det blir lika härligt väder i morgon för då blir det frukost på altanen.

Kramar, Helene


söndag 13 juni 2010

Sol, sol jättesköna sol...

Hej härliga söndag som kommer med sol!
Livsandarna vaknar till liv igen och möjligheten att få skrota runt i trädgården ett tag. Gräset har vuxit vilt de senaste dagarna så gräsklipparen ska ut och rastas.

Jag som älskar att baka har hittat en blogg med massor av smarriga recept - Bakecake där Daniella delar med sig av sina recept. Just nu anordnar hon en tävling i samarbete med Kalasform där man kan vinna ett härligt set med muffinsformar i olika modeller. Är du intresserad? Klicka här.

(bild lånad hos Daniella)

Ha en härlig söndag!
Kramar, Helene

lördag 12 juni 2010

Ny design

Sitter och leker lite med ny design här på min blogg.
Jag har hittat massor av nya snygga grejer och detaljer som går att ändra på.
Ska ta och känna in om den här layouten och färgsättningen är bra ett litet tag, annars är det bara att byta.

Tjingeling så länge!
Kramar, Helene

Sommarens söta

Söta Maileg kaninen Laura har fått flytta hem till mig!

Idag ska barnen till frisören för att bli fina till skolavslutningen som närmar sig med stormsteg. Det har varit en riktigt intensiv vecka både på jobb och skola med brännbollsturnering, utflykt och utvärdering. Det hopar sig som det ofta gör i dessa tider. Får hoppas att vädret snabbt blir bättre för nu är jag redigt trött på regn, även om jag intalar mig att det är bra för växterna i trädgården.....
Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

söndag 6 juni 2010

Ibland blir inte allt som man tänkt sig.....

(bild lånad på arla.se)

Tänkte fixa till en tårta till nationaldagen och bjuda hit mina föräldrar på en nationaldagsfika. Hittade ett recept i en Arla tidning som verkade lovande. Massor av smaskiga ingredienser - grädde, mörk choklad, blåbär mm och en massa olika moment med gelatinblad, smält choklad osv. Tårtan verkade helt okej när jag satte in den i kylen där den skulle vila i 5 timmar, men när det var dags att ta ut tårtan ur formen så var inte fyllningen det minsta stel utan den flöt ut och rann nerför tårtfatet!! Sedan var det jättesvårt att skära igenom chokladbotten för att få en fin bit. Det var inte värt att ta en bild på eländet...så jag lånade :)
Mina snälla föräldrar smaskade i sig och tyckte att smaken var det i alla fall inget fel på medans maken och barnen rynkade på näsan.
Ja, ja....ibland blir det inte alls som man tänkt sig!

Kramar, Helene

lördag 5 juni 2010

Stjärnvinst


(Bild lånad på nätet)

Gårdagseftermiddagen och kvällen spenderades på ett somrigt Liseberg. Vi är lyckligt lottade som har nära till denna nöjespark så det blir några besök per år då barnen åker lite och vi spelar på några godishjul. Turen är ju inte speciellt ofta med oss utan möjligtvis någon liten liten vinst.

Igår passade jag på att spela lite själv medan familjen var på en annan del av parken - tänkte att det kunde vara kul att överaska med en vinst!! Så jag satsar på Tobleronehjulet där vinsten alltid är en stjärnvinst, har väl ingen större förhoppning att vinna, men när det sedan stannar så är det ett av mina nummer!!! Så när familjen kommer traskande står jag med 2 kg Toblerone i famnen :)


Så nu har vi godis ett tag framöver......
Ha en härlig helg!

Kram, Helene

torsdag 3 juni 2010

Arvegods

I arv efter min mormor för snart nio år sedan  fick jag en bladkaktus. Ser inte mycket ut för världen där den står elva månader av tolv, men så här i maj/juni slår den alla rekord och jag förstår varför jag tycker om den så mycket. Just nu blommar den med arton blommor!!


Ett bra minne efter min älskade mormor!
Kramar, Helene

onsdag 2 juni 2010

Vår bästa tid är nu

Just nu är det så mycket vackert i naturen att det nästan inte går att njuta! Vårt äppelträd slår alla rekord i blomning och får vi lika mycket äpplen som det är blommor kommer det att bli mycket gott äppelmos!



Vädret här på västkusten är helt otroligt! Sommaren kom som på ett kick! Sonen och jag har en ledig dag tillsammans så det blir först en frukost ute på altanen och sedan får vi se vad vi hittar på fram till storasyster kommer hem ifrån skolan.
Turen har varit med mig i en tävling hos Therese/Fru Sätterlund och jag har vunnit en jättesnygg skylt! Tack snälla! Vill du kika in på hennes snygga blogg kan du klicka här.
Ha en härlig onsdag!
Kramar, Helene

tisdag 1 juni 2010

Vardagsöveraskning

Jag tycker det är kul att överaska min familj emellanåt.
Igår kväll medan maken och sonen var på fotbollsträning och dottern var ute och lekte så passade jag på att svänga ihop en smulpaj till kvällsmaten. Det blev uppskattat kan jag lova!

Här kommer receptet ifall du har lust att överaska någon:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg valfria bär i en pajform. Smält 150 gram margarin/smör i en kastrull, tillsätt 1,5 dl strösocker, 1 dl kokosflingor, 1,5 tsk bakpulver och 3 dl mjöl. Blanda allt och smula sedan över bären. In i ugnen ca 15 minuter. Gott med vaniljvisp eller vaniljglass till.

Kramar, Helene