måndag 31 maj 2010

God hjälp


Här har det såtts frön i helgen!
 Sonen som gillar detta var till god nytta och hjälpte till att så morötter, ruccola, rädisor och dill.
Vi har äntligen börjat att komma i ordning i trädgården, det går sakta men säkert. Ett stort steg var att få till pallkragen på rätt plats samt flytta några perenner till rätt plats i rabatten.
Ha en bra start på veckan!

Kramar, Helene

söndag 30 maj 2010

Mors dag

En morsdags hälsning till alla mammor!

Kramar, Helene

lördag 29 maj 2010

Skulle vilja...

ha en ny trädgårdsgrupp eller i alla fall soffan till denna grupp i min trädgård. Vi håller på att planera om lite i trädgården och jag skulle vilja göra mig en oas där jag skulle kunna sitta på denna bänk och läsa eller bara ta en kopp kaffe. Maken är lite tveksam , men det bästa är nog att bänken bara står i trädgården en vacker dag. Har tänkt mig att köpa sköna dynor på Nyblom & Kollén att sitta på så det blir lite mjukt om ändan!
Ha en härlig lördag!
Kramar, Helene

(Bilden lånad på hillerstorp.se)

fredag 28 maj 2010

Testpilot?


Jag har ju ganska nyligen börjat att fotografera och tycker att det är otroligt roligt! Har en syster som är ett riktigt proffs så där kan jag få en del tips när tid finns (kanske snart?....) Just nu kan man anmäla sig till att bli testpilot för Canon EOS 550 D hos Smartson. Får se om det kanske blir jag - det skulle vara kul!
Är du intresserad av att eventuellt bli testpilot du också kan du klicka här!

Kram, Helene

Vad trist!

Även om jag egentligen inte bryr mig så mycket om Eurovision Song Contest så får jag erkänna att jag tyckte det var trist att inte Sverige och Anna Bergendahl kvalificerade sig till finalen! Jag har gillat låten ända sedan den vann finalen i Sverige. Den försvann nog i "balladträsket" som var i år. Hon gjorde bra i från sig i alla fall. Har gått hem efter halva dagen för sonen har fått feber igen, så nu börjar jag fira helg!
Ni som liksom jag gillar Annas låt - klicka här

Kramar, Helene

söndag 23 maj 2010

Rena rama sommaren!

Här har vi haft ett helt underbart sommarväder i helgen, idag har det blåst lite mer så därför kändes det kyligare, men helt fantastiskt ändå.
Gårdagen gick åt till att röja ur ett gammalt torp som ska säljas. Mycket åkte till tippen men jag tjingade en del grejer som fick följa med hem till mig. Tänk vad olika tycke och smak man har - det som någon vill slänga är en pärla för någon annan.

Den här ljuvliga plåtvattenkannan bor numera hos mig.
Maken berättade att de hade den här som dusch när han var liten, så den har några år på nacken ;)
Buxbomen som står bakom inhandlades idag på Ikea för 159:-. Har klippt till den lite för att forma den till en boll. Hoppas den nu bara trivs så ska jag försöka att övervintra den.
Dags att sanera barn efter en heldag ute!

Kramar, Helene

torsdag 20 maj 2010

Kan detta bli nå´t?



Det formligen exploderar i trädgården just nu och nya saker upptäcks varje dag! Så här ser det ut på plommonträdet just nu. Hoppas verkligen att några bin hittar hit ganska snart för att göra sitt jobb! Trädet har nog stått ialla fall i sju år och det har varit väldigt sparsamt med plommon. Ett tag övervägde vi till och med att ta bort trädet. Kanske var hotet bra för förra året kunde vi äta ganska många plommon var!

Förra årets plommon. Nu väntar vi på årets.....

Kramar, Helene

onsdag 19 maj 2010

Det blev en dag vid stranden....

Ja, delvis alltså!
Idag har vi haft sommarväder här på västkusten och när dottern var färdig i skolan så passade vi på att åka ut till havet. Barnen fick årets första dopp! -Brrr. Det blev inget för mig för jag är en riktig badkruka och badar bara när det är riktigt uppvärmt!
Här är mina två raringar när de är på väg ner i vattnet!
Hoppas att det blir en lika härlig dag i morgon!

Kram, Helene

måndag 17 maj 2010

Plantering

Här kommer resultatet av gårdagens plantering!
Två likadana balkonglådor som kommer att få sin plats på förstubro-räcket.
Får bara hoppas att de kommer att trivas i norrläge!
Dessa underbara balkonglådor från Madame Stoltz har jag köpt på den härliga nätbutiken Ett hus i vitt.
Ha en härlig måndag!

Kram, Helene

söndag 16 maj 2010

Mumsigt i ny skål

Fick köpt mina favoritskålar från Ittala redan förra söndagen, varför vänta när man vet vad man vill ha?! Jag ska ta och investera i några till ifall någon skulle åka i golvet, hemska tanke....fast ibland är olyckan framme.
Barnen har fått äta yoghurt ur dem i veckan men igår kom jag på vad de verkligen passar till, nämnligen pannacotta. Hur perfekt som helst och dessutom snyggt! Så det blev lördagens gottis.

Idag ska båda barnen på varsitt kalas som kommer gå i varandra. Maken och jag ska åka till Blomsterlandet för att köpa gödsel till gräsmattan och kanske några vårblommor till mina nya balkonglådor.
Ha en härlig söndag! Här lyser solen med sin frånvaro, men det är 12 grader skönt ute, perfekt till en pysslardag i trädgården.

Kramar, Helene

fredag 14 maj 2010

F som i Fredag och Favoritblomma

Det är ganska sparsamt med blommor i trädgården just nu, några enstaka påskliljor, tulpaner och pärlhyacinter som sjunger på sista versen. Jag längtar till det börjar sätta fart i min perennrabatt! Det är alltid lika spännande att se vad som klarat vintern och vad som behöver förnyas.
En alldeles särskild favoritblomma har i dagarna börjat att blomma i rabatterna.

Den alldeles bedårande gullvivan!

Har även en röd variant som också är så fin!

Idag jobbar jag medan övriga familjemedlemmar är klämdagslediga. Sonen har varit lite feberkrasslig, han får ofta hög feber plötsligt som sedan försvinner lika fort. Så hans obligatoriska fredags-fotbollsmatch kanske blir inställd, men då får vi fira fredag i lugn och ro!

Ha en härlig fredag ni som jobbar och ni som firar klämdag!
Kramar, Helene

torsdag 13 maj 2010

Bullfest, bullfest hela da´n!

Det är inte ofta jag bakar bullar, men himlars vad roligt det är och vad gott det blir! Då det tar lite tid så är det en perfekt sysselsättning när vädret utanför inte inbjuder till att gå ut i. Så nu får det bli bullfrossa till kvällsfika för det finns inget godare än nybakade bullar till kaffet!

Kramar, Helene

söndag 9 maj 2010

Nygamla favoriter

Tänk att det mesta kommer igen! Upptäckte häromdagen att Ittala nylanserar en glasserie - Ittala Kastehelmi (= daggdroppe). De laserades första gången 1964 och jag tror att mina föräldrar köpte sina glasskålar som nygifta. Mången god rabarberkräm har jag ätit ur dessa skålar! Jag kommer att planera in ett besök till Ittala outlet inom snar framtid för det är lite av favoritvarning över dessa skålar. Finns i klarglas och äppelgrönt.


Får se vilka färger jag kommer hem med!
Ha en bra söndag!

Kramar, Helene

lördag 8 maj 2010

Vackert

Var ute på en promenad och gick förbi en trädgård där denna ljuvliga magnolia-buske stod. Så vacker med stora vita blommor på bara grenar. Det såg nästan ut som någon limmat på låtsasblommor!

Jag har levt i villfarelsen att magnoliaträd inte gillar våra bräddgrader utan ska ha det frostfritt på vintern för att klara sig. Men nu ska jag ta och leta fram ett ställe i trädgården där det skulle vara möjligt att plantera en magnolia. Frågan är hur de ser ut resten av säsongen. Är det någon som har erfarenhet av det?

Här har det storstädats idag och det behövdes kan jag lova! Nu ska jag fixa färdigt maten men sedan ska jag med gott samvete dimpa ner i soffan med en bok!

Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

fredag 7 maj 2010

Äntligen tillbaka!

Äntligen är ett av mina absoluta favoritprogram tillbaks!
Trädgårdsfredag med Pernilla Månson Colt. Det första avsnittet visades förra fredagen. Den här gången är Pernilla, Tareq och John Taylor i ett kolonistugeområde och ska pyssla i ordning den trädgården. Hela programmet är så lagom - lite bra tips, humor, glädje och lite matlagning. Om ni har missat detta så sänds programmet i Kanal 1 kl. 21.30 på fredagar.

Ha en härlig fredagskväll!
Kramar, Helene

torsdag 6 maj 2010

Kvalitetstid

Idag slutade jag tidigt och hade redan innan bestämt att jag skulle överraska barnen genom att ta med dem på en utflykt med matsäck/mellanmål. Vädergudarna var på min sida så det packades ner korv i termos, korvbröd, dricka och frukt. Barnen blev eld och lågor så vi traskade iväg ut i skogen och upp på en höjd där utsikten är helt fenomenal! Man kan se ända ut till havet!
När jag gick ut i skogen hade jag ingen lust att ta med min stora kamera utan tog den "gamla lilla". Sonen har nog ärvt mitt intresse för att ta kort för han knäppte en himla massa roliga kort. Här kommer två:


Det översta är en stor myrstack och på den undre bílden ville sonen ta på blåbärsriset för vi pratade om att vi skulle gå tillbaka och plocka när den tiden kommer. Något som värmer gott är när barnen säger att "-vad mysigt vi har det!" Plus att de snart vill göra om det tillsammans med sin pappa, mormor och morfar och deras två hundar! Men då ska vi gå till en annan höjd lite längre bort där man kan se havet ännu mer.
Dags att ta tag i middagsbestyren!

Kramar, Helene

söndag 2 maj 2010

Trädgårdsdag

Idag har vi haft en heldag i trädgården för det är mycket som behöver ordnas med så här på vårkanten. Maken grävde för en rabatt medan jag rensade ogräs och tuktade perenner.
Det var skönt med en paus mitt i och då tog vi oss ett mellanmål på altanen som avslutades med kladdkaka, grädde och sylt. Mums!


Mitt bland vinbärsbuskarna har vi stora  klungor med vitsippor som är så vackra.

En helt ljuvlig dag har vi haft och jag hoppas att det här härliga vädret fortsätter i veckan!

Kramar, Helene