fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton

(bild lånad på nätet)

Det hade varit trevligt att gå och titta på en härlig valborgsbrasa men här i västsverige kom regnet precis lagom till att valborgsfirandet skulle starta så det bidde inget! Det var ganska skönt att få varva ner med tända ljus och en god middag. Ha en härlig fredag!

Kramar, Helene

torsdag 29 april 2010

Nyförvärv

Har precis klickat hem den här efterlängtade boken av Leila!
Sitter som klistrad varje onsdag kl.21 när Leila bakar i TV4 + och gottar mig i allt hon gör.

Kramar, Helene

lördag 24 april 2010

Nu är det hjul igen....

Vi som bor i Göteborg har fått ett nytt landmärke, nämnligen det stora hjulet som ligger nere vid Operan. Har åkt förbi en gång i veckan den senaste tiden och har kunnat följa byggnationen. Det har gått riktigt snabbt och nu idag såg det nästan färdigt ut. Premiären är beräknad till 22 maj. Lovade barnen att vi ska åka när värsta turistströmmen lagt sig. Mer info om hjulet kan du hitta här.


Idag har vi ett härligt vårväder med klarblå himmel så jag ska försöka att komma ut i trädgården och pyssla en stund innan vi ska rengöra och starta upp grillen för säsongen.
Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

fredag 23 april 2010

Premiärvisning

Här kommer den första bilden från mitt kök. Jag har inte visat detaljbilder förut men nu när det har blivit lite nytt i köket så...varför inte?!
Här är mitt senaste inköp som nu pryder vårt köksgolv. En härlig Pappelina matta som jag köpt hos Jenny med nätbutiken Hemlängtan.com. Det visade sig att Jenny bor i Kungälv så jag kunde lätt och smidigt hämta den hemma hos henne och därmed få fint i köket med en gång! Vi har inte haft någon matta tidigare utan tyckt att det har varit bra utan men nu när mattan kom in så blev det så himla bra. Jag är nöjd!

I eftermiddag/kväll spelar sonen fotbollsmatch igen men sedan börjar helgen!
För att få mat snabbt till hungriga magar efter matchen blir det taco.
Ha en  härlig fredag!

Kramar, Helene

onsdag 21 april 2010

Riktigt aprilväder...

har vi haft här på västra sidan av landet idag! Ömsom sol och ömsom hagel/snö. Kallt som rackarn är det också, bara 4 ynka grader.
Onsdag är min handlingsdag då veckohandlingen sker och idag var inget undantag. Väl i butiken hittade jag så fina pelargoner till ett hyfsat pris så två stycken fick följa med hem. Jag är inte jätteduktig på att sköta pelargoner utan de brukar se ganska dassiga ut efter ett tag. Så nu slog jag på stort och köpte Hasselfors specialjord för pelargoner och planterade om mina nya skyddslingar i ganska stora krukor. Så nu återstår bara att se om de gillar denna specialbehandling.

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kramar, Helene

tisdag 20 april 2010

Frukostbullar

På begäran kommer här det smaskiga receptet på frallorna som man kan överraska sin familj med på en helgmorgon!
25 g jäst
3 dl vatten
1,5 msk rapsolja
1 tsk salt
2 msk flytande honung
3/4 dl valnötter
1/2 dl fikon (hade inte jag i)
ca 9 dl vetemjöl special
Gör så här: Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt rapsolja, salt och honung. Hacka valnötterna och fikonen grovt och rör ner. Blanda i mjölet lite i taget till en smidig deg. Dela degen i 2 längder och gör 6 bullar av varje. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper i kylen  över natten. Grädda bullarna på morgonen i 250 grader ca 10 min.
Jag penslade några med vatten och strödde över solroskärnor. Det var jättegott så det kan jag varmt rekommendera.

Kramar, Helene

måndag 19 april 2010

Uppiffning

Hittade så rackarns söta balkonglådor här.!
Nu har jag ju ingen balkong att hänga dem på men jag tror att de skulle passa fantastiskt bra på min förstukvist. Jag kanske ska ta och klicka hem dem innan de tar slut.....

Bilderna är lånade på Ett hus i vitt.

Kramar, Helene

söndag 18 april 2010

Underbara blomma!

Dottern kom in med händerna fulla av dessa underbara vitsippor idag!
Här har helgen varit väldigt blåsig och det har inte inbjudit till att vara ute i trädgården och pyssla.
Maken och jag gjorde en gemensam storstädning på nedervåningen vilket också var välbehövligt.
Det är alltid så skönt att få stoppa undan vinterskor och vinterjackor. Vi får hoppas att de gjort sitt för i år.
Idag har beställt en ny sak till köket. Om jag har tur så kommer den redan i mitten på veckan och då ska jag visa er! Ha en bra start på den nya veckan!

Kramar, Helene

lördag 17 april 2010

Hjälp! Jag har blivit en....

fotbollstokig mamma!
Sonen som är sex år började på fotbollsträning i höstas och allt har hållt sig på ett lugnt och lekfullt sätt.
Nu ska de börja att spela matcher mot andra lag med killar i samma ålder. Första matchen var igår kväll och hela familjen följde med för att stötta vår spelare. Sonen blev tilldelad att stå i mål vilket gjorde honom överlycklig till en början - tills bollarna började rulla in över mållinjen lite väl många gånger.....
Till min stora fasa upptäcker jag att det bor en fotbollstokig mamma inne i mig!! Som står och hejar, ropar, applåderar och förfasar mig när motståndarna gör mål.
Jag som aldrig ser på matcher på tv:n, men nu är sonen delaktig och då kommer tigrinnan i mig ut (hihi!). Som tur var uppfattar inte sonen mig som pinsam ännu, men tills nästa fredag ska jag nog tona ner mig lite!

Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

torsdag 15 april 2010

Vårplantering


Har äntligen fått till en vårlig plantering!
I helgen när det var så härligt väder var det fler än jag som sökt sig till plantskolan och det var så utplockat att det inte gick att få tag på något av värde. Men dessa ljuvliga penséer hittade jag på Willys i Kungälv igår! De är mer lila i verkligheten och så vackra med sina "ansikten".
Ska utfodra mina två skolbarn sedan ska jag passa på att röja lite mer i mina rabatter.

Kramar, Helene

söndag 11 april 2010

Nu blir det andra bullar!

Idag överaskade jag familjen med nybakade frallor till frukost!
Det fiffiga i det hela var att jag bakade själva bullarna i går kväll och stoppade in dem i kylen där de jäste över natten. Det enda jag gjorde i morse var att stoppa in dem i ugnen och vips så hade vi nybakade frallor till söndagsfrukosten! Enkelt och så himla gott!

Kramar, Helene


onsdag 7 april 2010

Väl utfört dagsverke

Här har solen tittat fram idag och gett mig ny energi som jag verkligen behöver just nu.
Våren är tuff när man inser allt som behöver göras. Vi har en del projekt som behöver tas tag i bl a en rabatt/köksträdgård som behöver en rejäl ansiktslyftning. Jag har en bild av hur jag vill ha det och maken har en annan - vi får väl jämka lite båda två för att bli nöjda.
Men idag räckte solenergin till att fixa bort "böset" i perennrabatten!

Före:
Efter:

Viss skillnad, eller hur?!


Här tittar min vita löjtnadshjärta upp!
Det är alltid lika spännande att se vad som har klarat sig och jag får mig alltid en överraskning varje år för jag är så bra på att glömma vad som finns i min perennrabatt.


Efter ett väl utfört dagsverke satte jag mig på altanen och tog mig en kopp te och nybakad sockerkaka!
Det är livets goda det!

Kramar, Helene

lördag 3 april 2010

Blåsippan ute i......

rabatten står!

Ha nu en riktigt härlig påskafton!

Glad påsk till er alla!
önskar
Helene

torsdag 1 april 2010

April, april....

Så är vi redan inne i april!
Här hittas nya vårtecken varje dag. Jag blev så glad när jag upptäckte att krokusarna blommar för fullt i trädgården! Barnen gick på påsklov idag och tyckte det var jätteskönt! Det är ju hela 6 veckor sedan sportlovet..
Sonen går och frågar hela tiden när påsken börjar - han går nämnligen och väntar på att få sitt påskägg. I år ska de få en liten present i sitt ägg istället för godis. Det blir så himla mycket godis ändå och så blir det bara liggande i ett köksskåp (om inte deras mor får rejält godissug) tills det blir för gammalt.
Vi fick vår julklapp(!!) på jobbet häromdagen - ett årskort till Liseberg. Så jag införskaffade ett till maken som han ska få i sitt påskägg.
Ha en skön skärtorsdagskväll!

Kramar, Helene