söndag 28 februari 2010

Fynd på bokrean

Jag gillar att kika på bokrean. Mina blickar dras alltid åt samma håll, kakböcker, fina matlagningsböcker, trädgårdsböcker och roliga böcker till barnen. Nu vet jag ju inte om det är riktiga fynd man egentligen gör för jag tycker att det går att hitta böcker till bra pris året om. Men bara känslan av att göra fynd är härlig!

Dessa böcker hittade jag igår på Coops bokrea:




Vackra bilder!

Pjamaspartyt med övernattning gick alldeles utmärkt! Så glada och lättsamma tjejer är i denna ålder, ialla fall dessa. Tacos-skalen gick hem och det blev renskrapat i karotterna. Det är väl ett gott betyg?

Idag har vi letat efter stövlar till dottern som håller för väta och är varma för nu när snön har börjat smälta och att det regnar gör att det är risk för rejäl översvämning i de vinterstövlar hon har nu. Vi var och letade i flera olika skobutiker men utbudet var riktigt magert. Det som fanns var tygskor, sandaletter och högklackat. Ja, enligt kalendern är det väl snart vår....

Kram, Helene

lördag 27 februari 2010

Pjamasparty och tacos

Idag ska dottern ha ett pjamasparty med övernattning för att fira att hon fyllt år. De fyra bästa vännerna är inbjudna och det känns ganska lagom med just det antalet. Nu när de börjar bli lite större känns det som den värsta kalashysterin är över och man kan fixa lite annat.
Här har det beställts tacos till middag och sedan snacks och godis när de ska titta på melodifestivalen.
När dottern och jag gjorde inköpen till dagens middag hittade vi "mini taco tubs", vilket jag tyckte kunde vara lite roligare än vanliga skal.
Får se vad tjejerna tycker!

Ha en trevlig lördagkväll!

Kramar, Helene

onsdag 24 februari 2010

Tillbakablick



Ledig dag och sonen är krasslig. Vad passar bättre än att sitta och kika igenom bilderna från i somras.
Visst blir man lite sugen och längtar till sommaren!

Jag har kommit till skott och beställt ett nytt objektiv till min kamera, (55mm-300mm)som gör att jag kommer att kunna ta ännu lite närmre. Fick idag reda på att det har kommit så nu längtar jag efter att kunna fotografera ute igen, att lära mig ännu fler finesser och inställningar på min kamera så mina bilder blir bättre. Jag ska nog önska mig privatlektioner i födelsedagspresent! ;)

När jag tittade igenom mina bilder insåg jag hur mycket kort jag tagit på blommor och blad. Det är ju ganska tacksamt att ta på för de springer ju inte iväg, men det här året har jag lovat mig själv att jag ska ta fler bilder med människor på!

Kramar, Helene

måndag 22 februari 2010

Sommar/vinter

Här har det mesta drunknat i all snö som fallit. Det är ofattbara mängder - men sååå vackert! Jag passar på att njuta för vem vet när vi här på västkusten får uppleva en sådan vargavinter igen!?
Jag hittade resten från sommarens vackra solros - hoppas att den kan överleva och sprida sig vidare.

Hoppas att ni har haft en bra start på veckan. Själv fick jag vara hemma med sonen som bara knockades av jättehög feber igår kväll. Han sov sig igenom förmiddagen medan jag kunde ta tag i stryktvätten utan massor av ursäkter.

Kramar, Helene

söndag 21 februari 2010

Kanske något till födelsedagen?


"Jag tävlar hos Love & be Proud-om ett par pärlörhängen!
Tävla du också!!"

Klicka här så kommer du till tävlingen!

lördag 20 februari 2010

Melodifestival och hallongrottor

Nu har Melodifestivalen landat i Göteborg och barnen är just nu iväg på generalrepetitionen tillsammans med sin faster. Vädermässigt den värsta dagen med all snö som kommit under natten. Maken och alla grannar skottade på uppfarten, men var ska man lägga all snö? Alla vallar är ju redan skyhöga!! Till slut lyckades vi komma ut men det var inte helt enkelt. När vi kom till den stora vägen var det bättre skottat  och vi kom in till Scandinavium utan problem.
Dottern tror på seger för Darin redan innan hon hört låten och visst är det så att artisten har en stor roll i det hela.
Igår bakade jag (ovanligt?! ) hallongrottor till fredagsfika och de blev så rackarns goda.

Här kommer receptet om det är någon som vill pröva:

Rör 250 gram mjukt smör/margarin och 1,5 dl strösocker poröst.
Arbeta in 4 dl vetemjöl blandat med 1 dl marsanpulver och 1,5 tsk bakpulver.
Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar.
Forma bollar och lägg i pappersformar.
Gör en ganska stor fördjupning i mitten och lägg i en klick hallonsylt.
Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.


Ikväll kommer dottern att få sin födelsedagsmiddag i efterskott - hemlagad pizza. Sedan bänkar vi oss framför teven för att kika på melodifestivalen.
Ha en härlig lördagskväll!

Kramar, Helene

fredag 19 februari 2010

"Säg är det konstigt.....

att man längtar bort någon gång?"
Här i Göteborgstrakten har det snöat hela dagen och håller fortfarande på. Hela tiden undrar man om det verkligen kan komma mer - och japp det gör det! Maken har varit ute och skottat titt som tätt under dagen till ingen nytta, för nästa gång man tittar ut så är det lika mycket igen!

Jag sitter och njuter av att vi igår beställde en resa till Mallorca i slutet på augusti!! Fast det är ett halvår kvar så känns det så härligt! Något riktigt kul att se fram emot! Sonen blev genast taggad att lära sig att simma tills dess.


Vi ska bo på ett annat lägenhetshotell (även om barnen gärna bott på samma!) den här gången som ligger närmare själva centrum, men ändå på promenadavstånd till den ljuvliga sandstranden! Vi har också beställt halvpension som i vårt fall innebär både frukost- och middagsbuffé. Det kan vara skönt att slippa jaga runt på matställen där maten inte faller alla i smaken.

 Förra gången vi var på Mallorca gick vi på en restaurang en kväll och dottern beställde in en pizza, men in kommer ett stenhårt knäckebröd, helt svartbränt med något som liknade skinka. Stackaren! Hon satt faktiskt och grät av besvikelse. Men maken är en man som kan säga ifrån så de fick så snällt fixa något annat till dottern utan extra kostnad. Nästa dag gick vi och åt på Pizza Hut och det smakade ljuvligt!!

Kramar, Helene

(bilderna är lånade på Fritidsresor.se)

torsdag 18 februari 2010

Vitaminkick!


Här börjar livsandarna att så sakterliga återvända men det är segt att bli av med illvilliga bacillusker! Jag ska försöka att proppa i mig mer c-vitaminer för att snabbt få upp motståndskraften igen. Det passar ju bra nu när apelsinerna är som godast! Har köpt hem en del nät för att det är så fantastiskt gott att pressa till frukosten. Barnen är inte överdrivet förtjusta i apelsiner för det är mycket kött och sega klyftor men när vi var och handlade i Ica-butiken häromsistens hade de så finurligt provsmakning av apelsiner i halvmånar och vems barn stod inte där och nästan länsade skålen?! Formen var tydligen avgörande..... så nu går det lekande lätt att äta apelsin till efterrätt!

Om man nu ska fortsätta att diskutera vädret som råder så kan jag berätta att det har snöat ihållande här på västkusten hela eftermiddagen och kvällen och det har nog kommit 10 cm sedan i eftermiddags. Får se om maken kan ta sig till jobbet i morgon bitti eller om bussarna har snöat inne! Tänk vilken vinter vi fått uppleva!! Det kommer att kännas extra härligt när våren till slut kommer!


Kramar, Helene

tisdag 16 februari 2010

9-åring i huset

Grattis till min allra bästa 9-åring!

Idag har vi firat dottern som fyller hela nio år! Tänk vad tiden går fort - och jag är inte en dag äldre ;)
Dagen började med sång och paket på sängen. I år blev det inte lika många paket vilket dottern tycker är fasligt tråkigt, men värdet på varje paket har liksom ökat, men det är svårt att riktigt ta in. Maken har varit ledig och de gick på bio för att göra något roligt.
Dagen blev väl inte riktigt vad dottern tänkt sig eftersom jag legat sjuk och inte kunnat laga önskerätten - pizza, men storsint som hon är så bestämde vi att det blir lite längre fram i veckan.
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen för att se om jag kan kurera mig.

Kramar, Helene

söndag 14 februari 2010

Och vinnaren är....!

Här drar sonen en vinnare!


Grattis Malin  - med bloggen NeMa design!
Hör av dig med adress så kommer paketet så fort det går!

Tack alla som deltog! Det var jättekul att läsa era kommentarer och så har jag hittat så många nya fina bloggar som jag kommer att fortsätta att besöka!

Kramar, Helene

Hur är det med minnet?


 
En hälsning till alla där ute på Alla-hjärtans dag!

Jag håller på att skriva lotter så det glöder - vad roligt att så många vill vara med och tävla!!
Helgen har jag och barnen tillbringat hos mina föräldrar där vi bla har spelat spel. Det är så kul att barnen har kommit upp i den åldern där de verkligen vill spela spel, förstår reglerna och kan spela utan att bryta ihop om de inte vinner. Spelen vi spelat är "Jakten på den försvunna diamanten", "Memory "och "China schack". Det var verkligen jättekul att damma av de gamla spelen igen!
Det som var mindre bra var att jag glömde min kamera hos mina föräldrar....(jag skulle behövt spela memory mer). Jag får väl ta fram den gamla digitalkameran igen den här veckan.

Kramar, Helene

lördag 13 februari 2010

Gröna fingrar?

I slutet på sommaren köpte jag en peperomia krukväxt som var så fin och grön. Jag skötte den efter konstens alla regler. En dag när jag kom hem så låg hälften av girlangerna på köksgolvet och växten såg väldigt ledsen ut :(. Lite irriterad blev jag och satte resterna i vatten för att försöka rädda växten. Det kom lite rötter och jag puttade ner skotten i jord för att sedan sätta krukorna i vårt sovrumsfönster. Där har de fått stå i glömska och fått väldigt lite vatten.... tydligen gillade växterna det för så här ser de ut idag:

Jag kanske har lite gröna fingrar ändå!

Snart åker vi till barnens mormor och morfar och sover över eftersom herrn i huset ska ha herrmiddag. Dagen i morgon får jag ägna mig åt att skriva lotter! Vad kul att så många vill vara med i min utlottning!!
Om du har missat min tävling så kan du fortfarande anmäla dig här.
Ha en härlig lördag!

Kramar, Helene

torsdag 11 februari 2010

När blir det vår?

Vilket otroligt vackert vinterväder vi har haft här i Göteborgsområdet idag! Termometern visade -16 grader i morse men sedan kom solen fram och det blev utan tvekan den hittills vackraste dagen på det här året. Jag är väldigt mätt på snön och längtar som många andra till våren, men att ha snö och ljust istället för grått och geggigt som vi brukar ha här på vintrarna föredrar jag utan att tveka detta! Tänk vad vi kommer att uppskatta våren när den sedan kommer!
Redan torsdag och helgen kryper allt närmare. Maken kommer att ha en herrmiddag i helgen och då "förvisas" vi till mormor och morfar.

Vad kul att se att så många vill vara med i min utlottning! Om du har missat den kan du klicka här för att anmäla dig. Chansen finns fortfarande - den avslutas på söndag kl.20.00

Kramar Helene

tisdag 9 februari 2010

Fynd

Den här jättesöta trådkorgen eller korg i luffarslöjd som det också kallas fyndade jag tro det eller ej på Ica Maxi i Kungsbacka häromdagen - för endast 25 kronor! Just nu får apelsinerna bo i den men jag känner på mig att den kommer att få ett annat innehåll framöver - eller varför inte bara som den är.

Vad roligt att så många vill vara med i min utlottning!
Jag har hittat till jättemånga nya fina bloggar!
Kramar, Helene

söndag 7 februari 2010

TÄVLING!

Nu är det dags för en utlottning för att fira mina första 1000 besökare!
Vinsten blir en rosa Marimekko- Ittala skål med geléhjärtan så här i Alla-hjärtans tider!
Tävlingen pågår till och med 14/2 -Alla hjärtans dag kl.20.
Lämna kommentar för en lott, länka med bild för två.
Om du inte har någon blogg kan du bara lämna en kommentar!
Lycka till!
Kramar, Helene
Tävlingen är avslutad!

lördag 6 februari 2010

Ombyggnad pågår!

Jag håller på att experimentera lite med layouten på bloggen så den kan nog se lite märklig ut bitvis. Jag håller fortfarande på att lära mig att ändra i html sidan med koder osv. Det är en riktig vetenskap!
Kramar, Helene

Härliga lördag

God förmiddag!

Vaknade till en helt underbar morgon med sol och klart väder utanför. Då vaknade livsandarna till att försöka bringa lite ordning i huset som får stå tillbaka i veckorna när allt rullar på. Det låter värre än det är men det är alltid någon tvättmaskin som ska tvättas och saker som ofrivilligt hamnat på fel plats.
Dottern är iväg på sin dans som började idag och sonen gick iväg för att leka med en klasskompis lite längre bort. Så det är fritt fram att börja dammsuga utan att störa musik och dylikt.

Frysskåpet som vi skänkte bort häromsistens till en ny familj blev väldigt uppskattat och igår fick vi denna helt fantastiskt fina bukett som tack.

En riktig färgsymfoni!

Ha en riktigt skön lördag!

Kramar, Helene

fredag 5 februari 2010

Nyckelhålsmärkt?

 
Kolakakor kommer det att serveras till kaffet i kväll. Lätta att baka men ack så mycket kalorier i dem.....de är inte nyckelhålsmärkta med andra ord. Fast man måste väl unna sig något gott här i livet och framförallt när det är fredag.

Kramar, Helene

torsdag 4 februari 2010

Vinst

Idag väntade ett paket på mig i brevlådan när jag kom hem. Det var min fina vinst - två härliga handdukar  från Gant som jag vann i en tävling hos Erika med bloggen Villa Lilja. Tack snälla Erika! Det är alltid lika roligt att vinna och jag har haft turen med mig några gånger. Jag har ju utannonserat att jag ska fira mina första 1000 besökare med en utlottning här hos mig. Jag håller bara på att fundera ut vad jag ska hitta på.

Kramar, Helene

onsdag 3 februari 2010

Snubig och däbbt i näsan

Här har jag gått och blivit förkyld! Snubig och däppt i näsan.....Trist, men det var ganska länge sedan sist förstås. Sonen fick en släng i helgen med snuva och lite feber och de små illiga bacillerna flög nog på både mig och dottern för vi går båda och känner oss krassliga.

Jag sitter inomhus och tittar ut på den otroliga mängd snö som kommit och kan inte komma ihåg när vi hade så mycket snö här sist och som dessutom får ligga kvar. Till och med barnen som gjorde glädjeskutt förut över snön har tröttnat och har inte alls lika stor lust att gå ut och åka snowracer eller pulka.
Igår kom vår maskinpark med diskmaskin, kyl-och frysskåp(självavfrostande) :) och det blev ett väldigt röjande och pysslande innan allt kommit på plats och kopplats in. Maken och jag dröp i säng vid 00:45!! Det var det värt för det blev bra!

Förkylda kramar,
Helene

måndag 1 februari 2010

Välkommen februari

Redan februari och så mycket snö vi har!! Och enligt väderleken ska det komma ännu mer med start i morgon bitti.
I mitten av februari fyller vår dottern 9 år! Redan!! Vart sjutton har tiden tagit vägen? Inte känns det som det var så länge sedan vi satt med det lilla nyfödda knytet på BB och allt kändes så evigt. Innan man vet ordet av går dottern i andra klass och kan läsa, skriva och räkna.

Imorgon ska vår nya kyl, frys och diskmaskin bli hemlevererade! Kul med nya grejer! Vi har bott i vårt hus i 11 år (också nu i februari) och alla vitvaror har hängt med sedan dess så nu ska vissa delar bytas ut. Tanken från början var bara kyl och frys, men sedan har diskmaskinen fått fnatt, så när vi ändå skulle få de andra sakerna hemkörda passade vi på - och fick viss rabatt....(bra med en make som kan pruta lite...)
Frysen ska få åka vidare till en ny familj som vill ha den som en extra frys så länge den håller. Bra när det går att återanvända sakerna lite.

Ha en fortsatt bra start på veckan!
Kramar, Helene

(februaribilden lånad hos Julias vita drömmar)