lördag 31 oktober 2009

Överraskad

I går när jag kom hem från jobbet stod maken i köket och bakade!! Det är inte jättevanligt och han påstår sig inte kunna. (Bluff!!)
Jag fick inte gå ut i köket för att få se vad det skulle bli utan blev iväg skickad till butiken för att köpa vispgrädde till anrättningen. När jag kom hem fick jag se resultatet:
















En limechokladkaka. Den var verkligen smarrig, fast barnen var tveksamma och sa lite snällt att den smakade lite konstigt. Allt för att inte såra pappas känslor.
Jag tror att detta bakprojekt gav maken blodad tand för han erkände att det var riktigt kul att baka.
Det ser jag fram emot!

Kramar i massor,

fredag 30 oktober 2009

Bus eller godis?!

Barnen har klätt ut sig till spöke respektive häxa och är ute tillsammans med kompisar för att säga "bus-eller godis".
Dottern med kompisar har förberett detta i veckor och målat jättefina halloween-kort som de ska dela ut för att förhoppningsvis få en godisbit tillbaka.
I år blev det ingen pumpa köpt men förra årets pumpa såg ut så här.


Ha en riktig trevlig allhelgona helg!
Kramar i massor,

torsdag 29 oktober 2009

Tävling hos Fyra årstider


Lotta med den underbara bloggen Fyra årstider har just nu en tävling där det går att vinna ett valfritt smycke från Lilla hjärtat. Det vore inte helt fel att vinna. Du har också chansen om du går in och anmäler dig. Tävlingen pågår till 10 november.
Kramar i massor,

onsdag 28 oktober 2009

Höstlovs aktiviteter


Idag var barnen och jag och tittade på den tecknade filmen Upp.
Den handlade om en från början lite vresig gubbe - Carl vars fru Ellie dött innan de hann ut och göra sitt livs äventyr. Carl blir tvingad att flytta till ett äldreboende men när killarna som ska köra honom dit kommer har han blåst upp tusentals ballonger och hela huset lyfter!! På trappan står scouten Oscar som får följa med på äventyret. Den var riktigt rolig men även lite kuslig och nervpirrande bitvis.

När vi ändå var i stora staden Göteborg passade jag på att besöka massor av härliga butiker, bla Balders Hage, Lagerhaus, Grandma´s, Designtorget och Village bla.Som tur var tyckte barnen att det var lika kul som jag. Några inköp med lite julanknytning inköptes också och kommer nog att visas här i bloggen när den tiden närmar sig.
I morgon väntar jobb igen men snart är det fredag igen!

Kramar i massor,

(bilden lånad på filmblogg.pricerunner.se)

måndag 26 oktober 2009

Önskedröm



Här skulle jag vilja vara idag!

Kramar i massor,

(bilden är lånad på lagprisflyg.nu)

söndag 25 oktober 2009

Lång dags färd mot natt

Oj vilken lång dag det blev idag när vi fick en extra timme att förvalta!
Vädret har ju varit under all kritik och det har inte spenderats mer tid än nödvändigt utanför dörren. Vi fick oss en välbehövlig utflykt för barnen ska sova över hos mormor och morfar för det är höstlov och studiedag imorgon.

Här är resultatet av hylluppsättningen i köket. En svart tavellist inköpt på Ikea och några söta ljuslyktor för att förgylla det hela, även de inköpta på Ikea. Sedan har mina absoluta favoritkokböcker fått sin plats på hyllan. Dessa kommer väl kanske att bytas ut allteftersom för fina kokböcker finns det mängder av!

Kramar i massor,

lördag 24 oktober 2009

Äntligen!

Vi har skaffat oss en ny:

Nu kanske det blir riktigt kul att städa?!
Egentligen var vi ute efter kyl och frys för de är inne på sista versen, men vi hittade inte det vi ville ha.
Det jag förundras över är att det går mode även i dammsugare.



Just nu är silver tydligen en het färg...hur kan det bli så? Är det inte funktionerna som räknas. Sedan att vi valde en silver mot en röd, tja...där har ni - vi är inte bättre än någon annan.

I dag har det varit en innepysslardag för vädret var riktigt höstligt. Maken och jag lyckades få upp en hylla i köket. Det går ganska snabbt att utföra vissa saker ibland om man bara börjar. Fler som känner igen sig?Om ljuset tillåter imorgon ska jag försöka fota resultatet. Vi blev helnöjda.

Glöm inte att ni får en extra timme imorgon då vi går över till vintertid.

Kramar i massor,

fredag 23 oktober 2009

Kärlek vid första ögonkastet


Idag blev det just kärlek vid första ögonkastet när jag besökte Överskottsbolaget för att köpa schampo och tvättmedel. Där hittade jag dessa två ljuvliga burkar!  De som känner mig väl vet att jag älskar tulpaner i allra högsta grad! Tanken över om jag verkligen behövde dessa for väl förbi i huvudet men idag segrade lusten över förståndet. ;)

Härlig fredag och vi ska ta och äta lite god potatisgratäng med grekiska biffar. Sedan har dottern önskat att se på Idol och då ska vi ta lite fredagsmys i form av morotskaka.
Härligt att det inte behöver vara chips eller godis för att mysa!
Ha en skön fredagskväll!

Kramar i massor,

torsdag 22 oktober 2009

Välkomna hem!



Idag kom vinsten från Living like Linda hem till mig! Vilka härliga krukgubbar! Nu ska jag ta och köpa mig lite kryddväxter som ska få bo i gubbarna. De har olika ansiktsuttryck på fram och baksidan så det är bara att välja hur du vill ha dem just nu.

Fick ett ryck och bakade en plåt med kärleksmums här på eftermiddagen. Helt plötsligt väller det in ett helt barn-kompisgäng på 8 stycken som blev överlyckliga att få varsinn smakbit. Tänk att det räcker med så lite för att göra några killar och tjejer glada! :))

I morgon är det redan fredag igen och det ska bli såå skönt att få sluta tidigt, hämta barnen på skolan och sedan bara vara hemma..det gillar jag.

Kramar i massor,

tisdag 20 oktober 2009

Vardagslyx



Ibland är det skönt att försöka förgylla vardagen med lite lyx.



Lyx för mig kan vara en riktigt god middag en vanlig vardag.
Idag lagade vi god tomatsoppa med färsk tortellini - en favorit hos oss. Inte särskilt komplicerat men mycket gott. Till det gjorde vi egna vitlöksbröd, också väldigt enkelt och så väldigt gott.

I morgon är jag ledig och fick plötsligt väldig lust att åka till IKEA en sväng och kika runt lite. Sist jag var där såg jag en riktigt snygg adventsljusstake, men just då kändes det lite väl tidigt. Det är ju fortfarande tidigt, men det som är snyggt brukar ha en förmåga att ta slut först.

Kramar i massor,

(bilden är lånad från allt om mat)

måndag 19 oktober 2009

Ingen favoritdag.....

Måndag igen och helgen gick lika snabbt som vanligt. Kan erkänna att måndagar inte är den bästa dagen i veckan för mig, jag hade gärna hoppat över den om det bara gick. Men sedan går veckan så fort ändå, så har det bara varit tisdag så är det snart fredag igen.
Idag skulle en kompis till sonen följa med hem och det var högt i tak i bilen hem vill jag lova :)

Som tur var hade jag för-berett middags-maten redan igår så det var bara att värma köttfärsen och koka spagetti. Vi fick en extra gäst till då dottern också bjöd in en kompis. Då är det bra att ha gjort ett storkok! Det är himla mysigt att ha små middagsgäster som gillar det man lagat!
Ha en fortsatt bra vecka!

Kramar i massor,

lördag 17 oktober 2009

Veckans fynd


Nu kan jag kliva runt i skog och mark eller bara glassa runt i mina nyligen inköpta Viking stövlar!
Inte långt ifrån där jag bor finns en sko-outlet där det går att hitta riktiga fynd! Dessa inhandlades häromdagen till halva priset av vad de kostar ute i handeln. Det gillar jag!
Nu ska jag börja laga middag, idag blir det fläskfilé fylld med vitlök-och örtost inlindad i parmaskinka. Får se om det är lika gott som det låter.
Ha en riktigt trevlig lördagskväll med mycket mys och pys!

Kramar i massor,

torsdag 15 oktober 2009

Vitamin boost


Idag när jag var och handlade passade jag på att köpa hem massor av god frukt för att kunna frossa i vitaminer nu när höstmörkret och kylan är i antågande.
Jag är väldigt förtjust i de första clementinerna och kan trycka i mig ganska många åt gången.
Barnen får förhoppningsvis i sig en frukt per dag, jag packar ialla fall ner varsin frukt varje dag i deras ryggsäckar!

Kramar i massor,

tisdag 13 oktober 2009

Frost och kallt


Hoppar snabbt in med ett inlägg för idag ska hela familjen plus mormor åka till Ullared.
Har en liten lista vad som ska inhandlas plus att lite mer slinker säkert ner i vagnen.
Får se om jag återkommer ikväll med en rapport om dagen.
Här är det frost på taken och träden.
Ha en bra tisdag!

Kramar i massor,

lördag 10 oktober 2009

Helgfirande och pizzabakning

Lugn och skön lördag. Lillkillen har varit på bio med sin faster och såg Ice Age 3. Efter det ett restaurangbesök tillsammans med farmor, farfar och faster.
Stora tjejen avstod att följa med för hon skulle gå på en nystartad klubb där inbjudna medlemmar skulle titta på film och äta godis. Hon fick hemlagad pizza med smarrig pizzasallad (oxå hemlagad) till middag och det var ju inte helt fel det heller.

I kväll kommer maken att sitta klistrad vid landskampen medan vi andra tränger ihop oss framför datorn för att kika på Körslaget.

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kramar i massor,

fredag 9 oktober 2009

Härliga fredag!


Ha en riktigt härlig fredagskväll!
Kramar i massor,

torsdag 8 oktober 2009

Tillbaka till skolbänken?


Jag har anmält mig till att läsa på högskolan till våren! Himla kul! Det är en kurs i Digital Bildbehandling och det går ut på att lära sig att använda Photoshop, att lära sig att bildbehandla mm så att bilderna blir så proffsiga som möjligt. Det är en distanskurs och jag kan sitta hemma och följa lektioner när jag har tid. Kan det bli bättre? Hoppas nu bara att jag kommer in! Jag får svar i mitten på december. Jag har redan nu kunnat tjuvkika och titta på några lektioner samtidigt som jag tränat lite på mina egna bilder. Så här blev en bild med lite text.

Kramar i massor,

onsdag 7 oktober 2009

Utflyktsdax...igen

Mina barn trodde inte att jag pratade sanning när jag berättade att vi skulle åka på en utflykt igår igen!! Varför inte passa på när tillfälle ges?!

Igår åkte vi till Alingsås, denna härliga caféstad! Dock gick mitt besök ut på att få komma till Balders Hage. Som tur är gillar båda mina barn också detta härliga ställe för de har ju verkligen saker för alla åldrar. Barnen brukar stanna i det första rummet med leksaker och jag dyker längre in i butiken och tittar på alla andra saker ex.från Bruka, Greengate och Nyblom och Kollén. Det var inget speciellt jag var ute efter men alltid kommer man hem med något. Igår kom jag hem med en söt liten lykta som fick sin plats i köket över köksbordet. Ljusyktor kan man inte få för många av!


Har gått och fått någon illbattig bacill som gör att jag hostar något så vansinnigt. Det blir till att försöka ta det lugnt resten av veckan och framförallt inte prata! Får se hur det går...

Kramar i massor,


(Bilden från Balders Hage lånad av Jenny med bloggen Hemma på Kråkered.)

måndag 5 oktober 2009

Efter regn kommer sol

Det är bäst att ta tillvara på de härliga höstdagar som ges.
När barnen var hämtade från skolan bestämde vi oss för att bege oss på en utflykt.
Så jag packade en matsäck, för det är ju en del av utflykten plus att man blir ju så otroligt hungrig bara man lämnar hemmet. Idag styrde vi kosan mot:
Marstrand.
Det var lugnt och skönt, inte mycket folk eller trängsel dvs vi var nästan helt ensamma - jag tror att hela öns befolkning har gått i vinterdvala! Barnen blev glada över att få åka lite båt, ha en picknick vid fästningen och sedan besöka en godisbutik innan vi åkte hem så utflykten var lyckad och det var härligt att få göra en spontan utflykt så här på en måndag. Hoppas er nya vecka har börjat bra!
Kramar i massor,

söndag 4 oktober 2009

Bullfest hela dagen...





Passa på att smaska i er en himla massa goda bullar idag! Det ska vi göra :-))
Kramar i massor,

lördag 3 oktober 2009

Höstrusk

Idag har hösten verkligen slagit till här på västkusten och det är ett riktigt uselt väder vilket gör att man med gott samvete kan stanna inne. Maken och jag har passat på att städa i huset. Barnens rum fick sig en ordentlig genomgång till dotterns stora förtret, hon verkligen avskyr att städa!


Jag har hunnit att beställa lite varor från Elsas hem. Denna gång klickade jag hem 4 st äggkoppar från Greengate som jag gått och tittat på länge och en almanacka för 2010 med månadsbilder av Kerstin Frykstrand. Ha en riktigt trevlig lördagskväll!
Kramar i massor,

Bilderna är lånade på Elsas hem.se

torsdag 1 oktober 2009

Nöjd


Är riktigt nöjd med mig själv att jag trots att maken inte ville följa med ut och motionera tog mig i kragen och snörade på mig mina walkingskor, vässade stavarna och klädde mig för en promenad i både mörker och kyla. Det är svårare att komma ut nu på kvällarna just pga mörkret, det blir ju kolmörkt redan kl 19!
Nu önskar jag att jag hade dessa läckra guldskorna att promenera(sväva?)runt i, men icke sa Nicke. Mina införskaffades för ett antal år sedan på SheShop och ser ganska alldagliga ut men de är otroligt sköna vilket är huvudsaken.

Något jag är dålig på att komma ihåg så här års är att sätta reflexer på mina jackor! Sedan sitter jag i bilen och blir irriterad över gångtrafikanter som inte har reflexer! Nu ska jag skärpa mig den här hösten.

Kramar i massor,


(bilderna är lånade från Reebok & google)